GVB treft veiligheidsmaatregelen veerponten

GVB treft veiligheidsmaatregelen veerponten

Het GVB heeft – na een tweetal incidenten met verschillende typen veerponten – zijn veerpontschippers opdracht gegeven voorzichtiger te varen en extra aandacht te besteden aan het aanmeren op de kade. Ook wordt de inspectie op bepaalde onderdelen van de ponten verscherpt, aldus het GVB.

De extra veiligheidsmaatregelen worden getroffen wegens twee recente incidenten in Amsterdam met twee verschillende typen veerponten waarmee de GVB vaart.

Afgelopen vrijdag was een defecte vaarhendel de oorzaak van een incident waarbij IJveer 55 te hard tegen de kade botste. Niemand raakte hierdoor gewond. De defecte vaarhendel wordt nader onderzocht op fabricagefouten en is vervangen. Indien nodig worden meer vaarhendels preventief vervangen, aldus het vervoersbedrijf.

Bij de botsing van IJveer 60, vorige week zondag, vielen dertien gewonden. Dit incident wordt nog onderzocht. Indien nodig worden op basis van de uitkomsten daarvan extra maatregelen getroffen.

Amsterdam heeft zes veerverbindingen, aldus Het Parool. Ook verzorgt het GVB de veerverbinding over het Noordzeekanaal bij Zaandam, Velsen en Assendelft. In totaal zijn er zeventien veren en ponten. Op het IJ zijn er ruim 275.000 vaarbewegingen per jaar, op het Noordzeekanaal 175.000, aldus het GVB.

  • Het GVB treft veiligheidsmaatregelen voor haar veerponten.

Een reactie plaatsen

css.php