Heuliez Bus doet goede zaken in Nederland

Heuliez Bus doet goede zaken in Nederland

Bij de presentatie van het nieuwe duurzame materieel door het OV Bureau Groningen-Drenthe in Assen, enkele weken geleden, leken veel genodigden de naam Heuliez niet helemaal thuis te kunnen brengen. Toch ontving de Franse busbouwer van QBuzz, de concessiehouder in dat gebied, de grootste order tot nu toe voor zijn onlangs gelanceerde elektrische stadsbussen.

Het OV-bedrijf schafte 49 gelede Heuliez GX437 elektrische stadsbussen aan voor gebruik in de regio’s Groningen en Drenthe van Nederland. De levering start in december 2019 met een optie om binnen vier jaar nog eens 51 eenheden te vervangen, wat leidt tot de complete elektrificatie van het volledige regionale busnetwerk.

CNH Industrial doet er alles aan om een volledig assortiment voertuigen met alternatieve aandrijvingen te ontwikkelen. De GX437 volledig elektrische stadsbus van Heuliez Bus is een direct resultaat van dit uitgebreide onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma.

De GX437 werd door QBuzz gekozen vanwege zijn lage emissies dankzij het unieke Lithium-ion NMC-batterijsysteem. De batterij kan zowel ‘s nachts worden opgeladen of dankzij de snelle oplaadtechnologie overdag in de normale dienstregeling.

Bovendien biedt de bus passagiers een hoog niveau van comfort, waaronder comfortabele stoelen, USB-oplaadpoorten, WiFi-connectiviteit en airconditioning. De lichtgewicht structuur is gemaakt van 100% roestvrij staal, de carrosserie is vervaardigd met composietpanelen en het chassis heeft een versterkte bescherming.

Deze stadsbus kan meer dan 100 mensen vervoeren in een licht passagiersgedeelte en is uitgerust met innovatieve doorschijnende balgen en extra driehoekige ramen om het ‘luchtige’ gevoel van het interieur verder te verbeteren. De opvallende voorzijde, het elegant vormgegeven dak en de unieke wieldoppen in combinatie met de innovatieve technische kenmerken maken de GX 437 ELEC de perfecte oplossing voor de vereisten van de QBuzz-vloot.

  • ‘Nieuwkomer’ Heuliez Bus doet goede zaken in Nederland.

Een reactie plaatsen

css.php