iF Design Awards voor MAN Lion’s City

iF Design Awards voor MAN Lion’s City

MAN Truck & Bus heeft twee iF Design Awards gewonnen. In de categorie ‘Automobiles/Vehicles’ ging de prestigieuze award naar de MAN Lion’s City stadsbus. Het studiemodel MAN CitE ontving de designprijs eveneens, in de categorie ‘Professional Concept Mobility’.

Voor het vierde jaar op rij krijgt een bus van MAN Truck & Bus een iF Design Award. De jury prees het tijdloze high-end uiterlijk van de MAN Lion’s City. De LED-koplampen, het klassieke zwarte front met de brede verchroomde sierlijst en de karakteristieke lage voorruit springen direct in het oog. Voor een optimale ergonomie van de chauffeur is een functionele cabine ontworpen. Door toepassing van nieuwe materialen en productiemethoden is de MAN Lion’s City lichter, robuuster en gebruiksvriendelijker geworden. “We zijn erg trots op de twee iF Design Awards,” verklaart Holger Koos, ‘Leitender Designer’ bij MAN. “Ze onderstrepen dat het design van MAN Truck & Bus van het allerhoogste niveau is.”

De iF Design Awards werden in 1953 in het leven geroepen. In verschillende categorieën worden producten beoordeeld op tal van criteria, zoals innovatie, ergonomie, functionaliteit en milieutechnische eigenschappen. In 2016 werd de MAN Lion’s Intercity bekroond met een iF Design Award, in 2017 kreeg de Neoplan Tourliner de prijs en in 2018 nam MAN een award in ontvangst voor de MAN Lion’s Coach. Precies 65 jaar geleden nam MAN voor het eerst een iF Design Award in ontvangst voor een maritieme dieselmotor.

  • iF Design Awards voor MAN Lion’s City.

Een reactie plaatsen

css.php