Jan de Wit verzorgt doorstart Bovo Tours

Jan de Wit verzorgt doorstart Bovo Tours

Jan de Wit Group uit Haarlem heeft Bovo Tours een doorstart laten maken, nadat het bedrijf uit Roelofarendsveen afgelopen maandag uitstel van betaling aanvroeg en de dag er op, dinsdag, het faillissement aanvroeg. Met ingang van 1 december worden de bedrijfsactiviteiten van Bovo Tours geïntegreerd in de Jan de Wit Group. De curator heeft zijn fiat gegeven voor de overname.

De Jan de Wit Group verwacht van de doorstart synergievoordelen en ziet de overname als een waardevolle uitbreiding van de eigen activiteiten in binnen- en buitenland. Met de eerste medewerkers van Bovo Tours (het bedrijf had rond de 50 mensen in vaste dienst) zijn inmiddels de eerste sollicitatiegesprekken gevoerd.

Hoeveel medewerkers er precies mee kunnen verhuizen, is nog onduidelijk volgens directeur Walter de Wit in het Leidsch Dagblad: “Dat hangt van de orderportefeuille af. We zijn druk bezig om dat in kaart te brengen.” De Wit spreekt – in het AD – ook van een sterke overlapping in het vervoersgebied waar Bovo en Jan de Wit Group rijden. Nog niet zeker is of Bovo Tours zelfstandig blijft opereren. Waarschijnlijk vertrekt het wel uit het huurpand op het industrieterrein Veenderveld in Roelofarendsveen.

In haar persbericht verwijst de Jan de Wit Groep naar de rijke historie van het in 1947 gestarte Bovo Tours dat vanuit Roelofarendsveen zowel de zakelijke als de particuliere markt bedient. Bovo Tours is een van de grotere touringcarbedrijven in Nederland met om en nabij de 70 bussen.

De Haarlemse Jan de Wit Group (opgericht in 1923) is een van de grotere allround spelers op de personenvervoermarkt in Nederland met vestigingen in Haarlem en Hippolytushoef. Het bedient alle segmenten van het nationale en internationale personenvervoer over de weg. De Jan de Wit Group beschikt over circa 100 touringcars en daarnaast over 85 minibussen en personenauto’s. Volgens het bedrijf mag de vloot “tot een van de modernste en best-uitgeruste van de Benelux” worden gerekend. Voor de NS regelt De Wit in het westen en zuid-westen van het land vanaf begin 2019 (opnieuw) het vervangende busvervoer.

  • De Jan de Wit Group neemt de bedrijfsactiviteiten van Bovo Tours over.

Een reactie plaatsen

css.php