Keo’Man promoot veiliger schoolvervoer bij Keolis Belgium

Keo’Man promoot veiliger schoolvervoer bij Keolis Belgium

“Op de bus zoals in de wagen, ik klik me vast!” Naar aanleiding van het nieuwe schooljaar lanceert Keolis Belgium een campagne waarbij het de aandacht vestigt op het dragen van de gordel in zijn touringcars.

De gordel is al jaren verplicht in auto’s, maar ook in minibussen en autocars die ermee uitgerust zijn. Voor passagiers is het een eenvoudige ingreep waarmee levens gered worden. Om dat nog eens extra in de verf te zetten, organiseert Keolis Belgium in de maand september een preventiecampagne bij de passagiers van zijn meer dan 1000 schoolbussen in België.

Stefan De Prycker, CEO van Keolis Belgium, benadrukt het belang van de gordel: “Zelfs bij lage snelheid kan de gordel jouw leven redden. Het is dan ook van levensbelang dat de schoolgaande jeugd, maar ook volwassenen, hun gordel dragen tijdens de volledige rit.”

Tijdens de campagne stapt Keo’Man, de superheld van Keolis, op verschillende schoolbussen op om op een ludieke, doch strenge manier te controleren of alle leerlingen hun gordel dragen. Hij legt er het belang van de gordeldracht nog eens uit. Daarnaast werden flyers uitgedeeld. Op Facebook is nu ook een korte video met Keo’Man in de hoofdrol te zien om bewustmaking te creëren.

Veiligheid is bij Keolis de prioriteit. Dagelijks worden 23.000 kinderen vervoerd met onze voertuigen. Zij zullen zich na deze campagne alvast bewust zijn dat ze zich moeten vastklikken.

Keolis, sinds 2008 aanwezig in België, is de grootste privé-operator van het bezoldigde personenvervoer over de weg in België. Keolis telt meer dan 3.400 medewerkers in België. Het beschikt over een vloot van 2.800 bussen en autocars voor openbaar vervoer (in onderaanneming voor TEC of De Lijn) en school- en toeristisch vervoer. Daarnaast beschikt Keolis over taxi’s in Luik (41 voertuigen) en drie reisagentschappen.

  • Keo’Man promoot veiliger schoolvervoer bij Keolis Belgium

Een reactie plaatsen

css.php