Laatste Open Dag Noord/Zuidlijn in zes Amsterdamse metrostations op zaterdag 20 januari

Laatste Open Dag Noord/Zuidlijn in zes Amsterdamse metrostations op zaterdag 20 januari

Voor de 12e (en ditmaal de laatste) keer opent de Noord/Zuidlijn haar deuren op zaterdag 20 januari. Wie graag nog één keer wil kijken hoe de stations erbij liggen in afwachting van de start op 22 juli 2018, kan zich aanmelden via www.wijnemenjemee.nl

Tussen het intensieve testprogramma dat momenteel plaatsvindt door, zijn zes stations – waaronder alle ondergrondse – te bezichtigen. Onderstaand filmpje geeft alvast een mooie indruk van wat het publiek op de 20e kan verwachten.

De volgende stations zijn toegankelijk op 20 januari: Noorderpark met het kunstwerk ‘de Poorten van Noord’  van Margit Lukács en Persijn Broersen; Centraal Station met zijn indrukwekkende kathedraal; Rokin waar de bijzondere voorwerpen van Daniel Dewar en Grégory Gicquel te bezichtigen zijn; Vijzelgracht met de langste roltrap van de Benelux en het reusachtige portret van Ramses Shaffy door Marjan Laaper; De Pijp met twee perrons boven elkaar en het kunstwerk van Amalia Pica en tenslotte Europaplein waar dit voorjaar het kunstwerk van Gerald van der Kaap komt.

Om de bezoekersstroom in goede banen te leiden en lange wachttijden te voorkomen is inschrijven verplicht. Voor elk station kunnen belangstellenden zich gratis inschrijven via www.wijnemenjemee.nl De stations zijn op de 20e open tussen 9.00 u en 16.00 uur.

Deze laatste Open Dag is toegankelijk voor geïnteresseerden van alle leeftijden. Kinderen tot en met 15 jaar moeten worden begeleid door een volwassene. Mindervaliden die afhankelijk zijn van een lift kunnen de stations Centraal Station en Rokin bezoeken; alleen bij deze stations is op de Open Dag een lift in gebruik. Huisdieren kunnen helaas niet mee. Op deze dag is geen veiligheidskleding nodig zoals een helm of veiligheidsschoenen, maar makkelijke schoenen en warme kleding zijn wel aan te raden.

Hier is de snek-preview voor de laatste Open Dag van de Noord-Zuidlijn te vinden:

https://www.youtube.com/watch?v=mGnt_g_2nHU&feature=youtu.be

  • Nog eenmaal een open dag in de Noord-Zuidlijn voordat de eigenlijke exploitatie begint.

Een reactie plaatsen

css.php