Lommels enthousiasme over FlixBus: “Die firma verdient een standbeeld’”

Lommels enthousiasme over FlixBus: “Die firma verdient een standbeeld’”

Het Lommelse Staf Cars van Paul Cremers is dringend op zoek naar versterking, noteert Het Belang van Limburg. Niet alleen in België, maar ook in de VS. Hier werden er al 30 chauffeurs aangetrokken voor (deels) nieuwe busverbindingen tussen Europese steden. Ook in de VS zijn nog tenminste zoveel chauffeurs nodig in Florida en Texas. Maar dit moeten wel allemaal Amerikanen zijn. “Een paar maanden rijden in de sunny states zit er niet in voor chauffeurs van hier”, zegt Cremers.

Staf Cars dankt zijn explosieve groei aan het succes van de Duitse

lagekostenmaatschappij FlixBus, de ‘Ryanair van de bussen’, aldus de krant. Anders dan Ryanair bezit het Duitse FlixBus geen enkel vervoermiddel. 300 lokale buspartners rijden voor FlixBus door 28 Europese landen en de geoliede marketingmachine houdt zich enkel bezig met de verkoop van tickets en de marketing. Staf Cars was er als eerste bij – ook in de VS met een nieuw bedrijf opgezet in Las Vegas samen met de Nederlandse partner Rogier Staal. “We zijn in Californië gestart met tien bussen en dertig chauffeurs. De ritten die ook Los Angeles en San Francisco aandoen, zijn enorm populair”, aldus Cremers. Nu al is een verdubbeling van de capaciteit nodig.

Ook hier gaat het crescendo: “Er komen nieuwe routes Eindhoven-Zürich en Calais-Bonn.” Daarvoor breidde Staf Cars zijn gifgroene vloot uit van 25 naar 36 bussen. En waarom verdient de firma FlixBus een standbeeld? Niet alleen jongeren gebruiken FlixBus, maar ook “dertigplussers en andere leeftijdscategorieën reizen mee. FlixBus vervoert jaarlijks zo’n 40 miljoen mensen. Die firma verdient een standbeeld, want 20 procent nam voorheen de auto, 20 procent ging met het vliegtuig en nog eens 20 procent nam de trein.”  Ook wijst Cremers er op dat de Euro 6-motoren het minste CO2 uitstoten per passagier per kilometer. “En toch krijgen we die boodschap maar niet verkocht bij de politici. Met zo’n 6.000 werknemers zijn we een te kleine sector om hen veel stemmen op te leveren zeker?”

  • Paul Cremers van Staf Cars is enthousiast over FlixBus: “Die firma verdient een standbeeld”

Een reactie plaatsen

css.php