Luchthaventaxibedrijf Tinker failliet

Luchthaventaxibedrijf Tinker failliet

Het luchthaventaxibedrijf Tinker (Travel BV) is door de rechtbank van Haarlem (Noord-Holland) definitief failliet verklaard. Dat meldt reisvakmagazine TravelPro. Het bedrijf dat bemiddelde tussen taxibedrijven en consument laat tientallen al dan niet honderden taxibedrijven (er zou sprake zijn van 600 taxibedrijven), reisbedrijven en consumenten achter met lege handen. Als curator is Mr. K.J. Willemse aangesteld.

Tinker werd op 28 november 2012 opgericht door Rob van Strien en Gerben Abbink. Het bedrijf begon in een kantoor van drie bij twee meter en deed in de loop der jaren goede zaken. In de jaren die volgden werd er samengewerkt met grote bedrijven in de reisbranche.

In het afgelopen halfjaar kwamen er steeds meer meldingen binnen van rekeningen die niet werden betaald door Tinker. De gang van zaken rond de aanvraag van een IATA-code zou het bedrijf in de financiële problemen hebben gebracht. Tinker was volgens de informatie op haar website marktleider in Nederland en België. Er waren meer dan 50 mensen werkzaam bij Tinker Travel.

Eind april kwamen de financiële problemen naar buiten waarop crisismanager Theo Terdu door enkele van de aandeelhouders werd aangesteld om de zaak te redden. Terdu liet eind gistermiddag al aan TravelPro weten dat het definitieve faillissement waarschijnlijk binnenkort officieel bekend zou worden gemaakt. Vanochtend dus.

Lees meer: https://www.travelpro.nl/tinker-travel-definitief-failliet/#respond

  • De Tinkerbelle’s waren de aanspreekpunten voor Tinker-klanten op de luchthavens.

Een reactie plaatsen

css.php