Luxemburg krijgt 21 Irizar-bussen met nulemissie

Luxemburg krijgt 21 Irizar-bussen met nulemissie

De groep Voyages Emilie Weber verwerft 14 nieuwe 18 m Irizar ie bus die 100% elektrisch, zero-emission zijn. Deze bussen zijn een aanvulling op de zeven 12 m Irizar ie bussen die al volledig operationeel zijn in Luxemburg. Het zijn de eerste gelede bussen van 18 m met 525 kWh die in de nachtlaadmodus werken. Deze acquisitie omvat ook reparatie- en onderhoudscontracten.

Als resultaat van haar servicestrategie heeft Irizar momenteel een exclusieve, hoogwaardige after-sales service in Luxemburg. Dat betekent dat het R & M-pakketten kan leveren aan operators die worden beheerd door technische experts en mensen die lokaal worden ingehuurd. Dit draagt ​​weer bij aan het genereren van inkomsten en werkgelegenheid op lokaal niveau.

Het contract omvat de levering en het onderhoud van veertien Irizar 18 meter gelede nul-emissie elektrische bussen, naast de laadinfrastructuur. De Irizar-bus omvat de Irizar Group-technologie voor de elektronica en communicatie en de belangrijkste voertuigsystemen, inclusief de aandrijflijn, batterijmodules en laadsystemen.

De bus heeft 3 deuren met 51 stoelen, 1 bestuurdersstoel, 4 opklapbare stoelen en 2 rolstoelzones. Het heeft een totale capaciteit voor 104 passagiers. Deze voertuigen hebben een bereik van 200-220 km. Ze worden ‘s nachts opgeladen met behulp van 14 interoperabele laders met Combo – CCS2 – oplaadpunten, die ook zijn ontworpen en vervaardigd door de Irizar Group. De eerste voertuigen worden na maart 2019 opgeleverd.

De groep Voyages Emile Weber is een van de grootste OV-bedrijven in Luxemburg. Door het ondertekenen van dit nieuwe contract, gaat de groep Voyages Emilie Weber verder met de elektrificatie van het openbaar vervoer. De overeenkomst maakt deel uit van zijn “empowering Mobility”-project met als doel elektrificatie van mobiliteit, duurzaamheid en verbetering van de kwaliteit van leven voor steden en hun bewoners.

  • Veertien nieuwe elektrische Irizar ie-bussen voor Luxemburg

Een reactie plaatsen

css.php