Maandagochtend wellicht 66 minuten lang geen treinen door pensioenactiedag

Maandagochtend wellicht 66 minuten lang geen treinen door pensioenactiedag

Vakbonden FNV, CNV en VCP gaan maandagochtend het treinverkeer op meerdere plaatsen in het land 66 minuten stilleggen, in het kader van de landelijke pensioenactiedag. Volgens de bonden doen onder meer het NS- personeel in Alkmaar, Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven en Maastricht mee aan de actie. Ook staakt het streekvervoer in Limburg, zowel treinen als bussen.

Door pas 66 minuten na aanvang van de dienstregeling te gaan rijden, willen de bonden hun eis voor AOW en pensioen vanaf 66 jaar kracht bij zetten. Volgens de bonden doen onder meer het NS-personeel in Alkmaar, Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven en Maastricht mee. NS kan nog niet inschatten wat de gevolgen voor de gehele treinenloop zullen zijn. Wanneer veel NS-medewerkers meedoen aan de vakbondsacties, kunnen de effecten merkbaar zijn in heel het land.

Ook in het stadsvervoer hebben de bonden opgeroepen tot vergelijkbare ‘66-minuten acties’. Werkgevers zijn boos over de acties en stakingen. Volgens VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO lijden daar bedrijven onder die niets met de pensioenonderhandelingen te maken hebben. De bonden zouden zich met hun acties moeten richten op de politiek, vinden zij, en niet op het bedrijfsleven. Bij sommige bedrijven heerst dan wel weer begrip voor de acties.

  • (Bijna) heel het rail-raderwerk staat 66 minuten stil op maandagochtend…

Een reactie plaatsen

css.php