Maatschappij Voor Beter OV is boos: “NS laat reizigers extra betalen voor Flex-systeem”

Maatschappij Voor Beter OV is boos: “NS laat reizigers extra betalen voor Flex-systeem”

Reizigersorganisatie Voor Beter OV is in het geheel niet onder de indruk van de komst van het achteraf betalen bij de NS, en spreekt van een “sigaar uit eigen doos” voor de NS-reizigers. Dit NS Flex-systeem kost de reiziger meer geld dan het gewone reizen op saldo of abonnement.

Veel passagiers hebben bezwaar tegen het feit dat ze bij de traditionele betaalwijze 10 euro (abonnementhouders) of 20 euro (niet-abonnementhouders) saldo op hun OV-chipkaart moeten vooruitbetalen. Dat reizigers die gebruik gaan maken van het nieuwe Flex-systeem niet langer deze verplichte borg van tien of twintig euro op hun chipkaart hoeven te laden, is slechts de halve waarheid. Want passagiers die met NS Flex achteraf gaan afrekenen moeten daar wel twaalf euro extra per jaar (abonnementhouders) of eenmalig tien euro (niet-abonnementhouders) voor neertellen.

Daarmee is het Flex-systeem voor de klant dus duurder dan het vooruitbetalen van een verplichte borg, die de reiziger immers na verloop van tijd weer kan terugvragen. Voorts blijft het zo dat incidentele klanten die gebruik willen maken van NS Flex wel eerst een OV-chipkaart van € 7,50 moeten aanschaffen.

Voor Beter OV-voorzitter Rikus Spithorst: “Het is een beschamende vertoning dat de NS via allerlei marketingtrucs de reiziger geld uit de zakken klopt. Immers, ten tijde van het papieren treinkaartje hoefde de passagier niets extra’s vooruit te betalen, laat staan dat hij meer hoefde te betalen om dat niet te hoeven. Opnieuw is duidelijk dat de kosten van het veel te dure en omslachtige OV-chipkaartsysteem worden afgewenteld op de reiziger.”

  • Voor Beter OV: “NS klopt reizigers geld uit de zakken via allerlei marketingtrucs.”  

Een reactie plaatsen

css.php