MAN Truck & Bus lanceerde Lion’s City E op IAA Hannover 2018

MAN Truck & Bus lanceerde Lion’s City E op IAA Hannover 2018

Onder de noemer ‘Simplifying Business’ presenteerde MAN Truck & Bus op de IAA bedrijfswagenshow in Hannover een reeks belangrijke innovaties. Volledig elektrische productprimeurs waren er in de vorm van de CitE concept, de MAN eTGE en eTGM, evenals de MAN Lion’s City E stadsbus. Naast deze productnoviteiten voor de truck- en bussector focust MAN zich in Hannover nadrukkelijk op nieuwe ontwikkelingen op het gebied van elektrische mobiliteit, digitalisering en autonoom rijden.

“Veel van onze klanten willen beter geïnformeerd worden over e-mobiliteit, digitalisering en autonoom rijden. Tijdens de IAA gaven we duidelijke antwoorden op complexe vragen”. verklaart Joachim Drees, voorzitter van de Executive Board bij MAN Truck & Bus AG. “Met nieuwe innovaties in deze deelgebieden creëren we oplossingen die zijn toegespitst op de behoeften van onze klanten en helpen we hen hun business eenvoudiger, winstgevender, duurzamer en ‘future-proof’ te maken. In lijn daarmee heeft MAN nieuwe modellen ontwikkeld en introduceren we nieuwe digitale oplossingen op de IAA in Hannover.”

Een van die primeurs is de MAN Lion’s City E, want ook voor stadsbussen krijgt elektro-aandrijving een steeds grotere prioriteit. Reden voor MAN om ontwikkelingssamenwerkingen aan te gaan met steden als München, Hamburg, Wolfsburg en Luxemburg, om hun praktijkervaringen mee te kunnen nemen in de ontwikkeling van nieuwe productiemodellen.

In lijn daarmee debuteert op de IAA een nagenoeg productierijp prototype van de MAN Lion’s City E. De elektrische bus wordt aangedreven door een centrale motor op de aandrijvende as, waardoor achterin de bus meer ruimte beschikbaar komt voor vier extra zitplaatsen. De batterijen – crashproof en op het dak gemonteerd om ruimte te besparen – voorzien in een rijbereik van 270 kilometer en zijn in slechts drie uur tijd op te laden.

  • MAN Truck & Bus lanceerde de Lion’s City E stadsbus op de IAA Hannover 2018

Een reactie plaatsen

css.php