Meeste klachten over volle bussen in 2017 uit Amsterdam

Meeste klachten over volle bussen in 2017 uit Amsterdam

De meeste klachten over volle bussen komen uit Amsterdam, blijkt uit een eerste analyse van de meldingen in het Meldpunt Volle Bussen van Rover. Op de tweede plaats komen de klachten uit concessiegebied Midden Overijssel, gevolgd door regio IJsselmond.

Met 18,6% zijn de meeste klachten afkomstig uit Amsterdam. Het gaat hierbij om drukke trams, metro’s en bussen. Meest genoemd worden de ‘Amstelveenlijn’ metro 51 en tramlijn 24. Reizigers melden dat tramlijn 24 drukker is geworden sinds lijn 16 is geschrapt. “Bij vertrek stonden er nog zeker 15 mensen bij de halte”, laat een reiziger aan Rover weten. Over metro 51 komen klachten door gebrek aan materieel, waardoor het voorkomt dat de metro in de spits slechts één stel groot is.

Na Amsterdam komen de meeste klachten uit Midden Overijssel, regio IJsselmond, Amstelland-Meerlanden en Haarlem-IJmond. De meest beklaagde buslijn uit het meldpunt is lijn 71 tussen Emmeloord en Zwolle van OV Regio IJsselmond. Onder meer reizigers uit Vollenhove klagen in deze bus vrijwel nooit een zitplaats te kunnen bemachtigen. Ook lijn 141 tussen Kampen, Emmeloord en Urk scoort slecht.

De minste klachten komen uit de Zaanstreek, waar ironisch genoeg altijd wel veel klachten over volle treinen vandaan komen. Ook uit Groningen-Drenthe, Zuidoost-Fryslân en de Wadden kwamen vrijwel geen klachten.

Voor de analyse zijn de meldingen bekeken die binnenkwamen vanaf lancering van het meldpunt (10 november) tot en met de laatste dag van dienstregeling 2017 (9 december). Het gaat om 254 meldingen. Rover zal de vinger aan de pols halen om te zien of de situatie zich in dienstregeling 2018 verbetert.

Een reactie plaatsen

css.php