Met VisitVeluwe Express naar attracties

Met VisitVeluwe Express naar attracties

Afgelopen weekend opende de Apeldoornse wethouder Johan Kruithof op feestelijke wijze de VisitVeluwe Express. Ook Bea Schouten, Gelders gedeputeerde, en Herre Dijkema, directeur van marketingorganisatie Visit Veluwe, waren daarbij aanwezig. Wethouder Kruithof: “Met de VisitVeluwe Express proberen we het autoverkeer op de Veluwe en het parkeerprobleem bij de attracties te verminderen. Bovendien denk ik dat veel kinderen het extra leuk vinden om met een speciale bus naar bijvoorbeeld de Apenheul te gaan.”

Kruithof vervolgt: “Als de VisitVeluwe Express een succes is, gaan we op zoek naar mogelijkheden om het vervoer voort te zetten.” De gemeente nam het initiatief voor dit project waarbij touringcars via diverse recreatieparken in Hoenderloo rechtstreeks naar de Apenheul, Julianatoren, Paleis het Loo en het centrum rijden. Van 15 april tot eind september 2017 rijdt de VisitVeluwe Express op geregelde tijden. Het project heeft een looptijd van 1 jaar. Het streven is om circa 20.000 mensen in dit jaar te vervoeren.

De bus is bedoeld voor de mensen die verblijven op de recreatieparken in Hoenderloo. Ook voor toeristen die ergens anders in de regio Hoenderloo verblijven is het mogelijk gebruik te maken van de VisitVeluwe Express. Zij kunnen een kaartje kopen bij de receptie van één van de deelnemende recreatieparken.

De deelnemende recreatieparken verkopen tickets met korting voor de attracties en het museum inclusief vervoer. Daardoor is het voor de gasten financieel aantrekkelijker om met de VisitVeluwe Express te reizen dan met de eigen auto. Ook zijn er combitickets die, tegen een sterk gereduceerd tarief, toegang geven tot alle bezienswaardigheden en het vervoer.

Ondernemers, natuurorganisaties, terreineigenaren en overheden werken samen aan een betere beleving van de Veluwe. De VisitVeluwe Express helpt reizigers om op een duurzame wijze de mooie kanten van de Veluwe te beleven. Ook vermindert het de verkeersdruk rond Apeldoorn. Gedeputeerde Bea Schouten van de Provincie Gelderland is mede verantwoordelijk. De VisitVeluwe Express wordt mogelijk gemaakt door de recreatieparken in Hoenderloo, het museum/de attracties in Apeldoorn en vanuit het programma Beter Benutten, dat zich richt op vermindering van het autogebruik.

De deelnemende recreatieparken in Hoenderloo zijn: Recreatiepark ’t Veluws Hof, Roompot Vakantiepark Hoenderloo, Veluwecamping De Pampel, Veluwecamping ’t Schinkel, Veluwepark Heideheuvel, Landal Miggelenberg en Van der Valk hotel Apeldoorn de Cantharel. De deelnemende attracties zijn: Apenheul, Koningin Julianatoren en Paleis Het Loo.

  • Met de touringcar van de VisitVeluwe Express naar attracties.

Een reactie plaatsen

css.php