Mobiliteitsdochter Pon lanceert meta-mobiliteitsapp Huub

Mobiliteitsdochter Pon lanceert meta-mobiliteitsapp Huub

De mobiliteitstak van Pon Holdings maakte van de conferentie MobilityFFWD gebruik om de MaaS-achtige mobiliteitsapp Huub te lanceren. Via de app kunnen verschillende vormen van deelvervoer zoals fietsen, scooters en auto’s, waaronder die van Pon-dochter Greenwheels, worden gereserveerd. Huub moet de zorgen over beschikbaarheid van deelvervoer wegnemen.

Next Urban Mobility rolt Huub gefaseerd uit, aan de hand van locaties ‘Huub-spots’ van bedrijven en woningprojecten die mobiliteit anders willen organiseren voor hun medewerkers of bewoners.  Er zijn nu 5 ‘Huub-spots’ open en dat worden er dit jaar naar verwachting 20. Op termijn moet Huub een meta-aanbieder worden, waarmee ook gereserveerd kan worden bij (een groot deel van de) concurrerende mobiliteitsaanbieders.

Matthijs Boon, business development manager bij het bedrijf, onthuldde de plannen van Huub op MobilityFFWD, afgelopen dinsdag. “Huub moet de zorgen over beschikbaarheid wegnemen, dat is essentieel om een succesvol mobiliteitsplatform te kunnen bouwen”, vertelde Boon. Daarbij ontbreekt het nog aan meta-aanbieders. “Wij hebben onze eigen vervoersproducten, maar er is nog veel meer aanbod. Voor een divers aanbod is het nodig om zo veel mogelijk diensten en services aan te bieden, die allemaal vanuit Huub te reserveren zijn. Switchen tussen aanbieders, wat nu voor veel ergernis zorgt bij mensen die een deelauto zoeken, behoort dan tot het verleden.” Huub staat dan ook open voor partners en input van buiten.

  • Mobiliteitsdochter Pon lanceert meta-mobiliteitsapp Huub

Een reactie plaatsen

css.php