Multiline en Pitane Mobility winnen aanbesteding politie voor overbrenging stoffelijke overschotten

Multiline en Pitane Mobility winnen aanbesteding politie voor overbrenging stoffelijke overschotten

Meldkamer Multiline uit Delft heeft een Europese aanbesteding gewonnen van de Nationale Politie voor het overbrengen van stoffelijke overschotten. Dat is nodig wanneer bij lijkvinding de familie niet direct kan worden ingeschakeld, wat met name in de nacht veel het geval is. De politie zorgt dan voor passende maatregelen, zoals vervoer van het stoffelijk overschot.

Verder werden er ook 22 raamovereenkomsten met vervoerders afgesloten waarvan de percelen werden bepaald op basis van de oude veiligheidsregio’s. De aanbesteding brengt voor IT-bedrijf Pitane Mobility – dat zeer goed thuis is op het gebied van rouwvervoer – extra werk mee in de in de regio’s Haaglanden, Rijn en Bollenstreek, Zeeland en Rijnmond. Pitane Mobility levert agendasoftware voor zowel uitvaartverzorgers als voor leveranciers van rouwauto’s en volgwagens.

Het bedrijf Multiline neemt nachtelijke overlijdensmeldingen aan voor uitvaartcentra maar ook van uitvaartverzekeraars. Vergelijkbare meldkamers zijn alleen in handen van enkele grote verzekeraars. Multiline werkt verder nauw samen met CMO overledenenverzorging en regelt hiervoor ook onder meer het overbrengen voor Prorail.

Wanneer een stoffelijk overschot wordt aangetroffen, is het niet altijd mogelijk dit direct aan nabestaanden over te dragen. De politie neemt dan passende maatregelen, en zorgt ervoor dat het stoffelijk overschot naar een mortuarium wordt overgebracht.

Tien jaar terug, als de politie midden in de nacht op straat een stoffelijk overschot aantrof, regelde de dienstdoende agent dit zelf. Vaak werd dan een lokale rouwtaxi ingezet.

Het was niet altijd direct duidelijk welke partij verantwoordelijk was voor de kosten van dit vervoer. Met instemming van betrokken partijen, waaronder de VNG, werd er in maart 2015 een schema opgesteld waaruit dit afgeleid kon worden. Tot nu toe had elke politieregio zijn eigen werkwijze en afspraken bij de organisatie van dit vervoer. Er bestond geen uniformiteit, ook niet in facturatie. Daarom ging de Nationale Politie over tot het Europees aanbesteden van het vervoer van stoffelijke overschotten.

  • Multiline en Pitane Mobility winnen aanbesteding politie voor overbrenging stoffelijke overschotten

Een reactie plaatsen

css.php