Munckhof vergroent vervoer via VW Transporter op groengas met Prins-systeem

Munckhof vergroent vervoer via VW Transporter op groengas met Prins-systeem

Voor een schoner vervoer heeft vervoerder Munckhof besloten 135 Volkswagen Transporter T6 2.0 om te laten bouwen op groengas. Prins Autogassystemen in Eindhoven en AutoSpeciaal in Uden hebben daarvoor samen het VSI-2.0 DI CNG systeem voor de T6 ontwikkeld en AutoSpeciaal Uden heeft voor de inbouw gezorgd. Munckhof heeft de voertuigen nodig om diverse aanbestedingen in te vullen die het bedrijf de afgelopen tijd gewonnen heeft.

“De goede reputatie, kwaliteit en service en ook de lagere CO2- en fijnstof-uitstoot, dus het groene karakter, gaven bij ons de doorslag om de voertuigen om te laten bouwen op groengas,” vertelt Eric van den Munckhof, directeur van Munckhof. “Natuurlijk speelt ook mee dat de groengas goedkoper is per liter dan benzine, en schoner is dan diesel.”

Munckhof heeft vorig jaar al 120 Volkswagen T6 busjes laten ombouwen naar het schonere groengas met medewerking van Prins en CNG-specialist AutoSpeciaal Uden. Van den Munckhof: ”Vorig jaar is de samenwerking prima verlopen waardoor we voor deze aanvullende vloot wederom met beide partijen samenwerken.”

“We zijn blij opnieuw gekozen te zijn door Munckhof,” stelt John Wouters van Prins. “De Transporter wordt nu ingezet voor personenvervoer maar ook de bestelbusjes kunnen op groengas worden omgezet. Zeker voor het bedrijfsleven levert dat een enorme kostenbesparing op en een groenere uitstraling. Meer mensen en bedrijven worden geconfronteerd met milieuzones in gemeenten. Rijden op CNG of groengas kan dan de uitkomst zijn.”

  • Munckhof kiest voor Transporters op groengas – met medewerking van Prins en AutoSpeciaal Uden.

Een reactie plaatsen

css.php