Nederlandse Start-up ‘Swapfiets’ nu ook in Gent

Nederlandse Start-up ‘Swapfiets’ nu ook in Gent

Met de lancering van abonnementsdienst Swapfiets in Gent, hoeft de Gentenaar zich nooit meer zorgen te maken over een kapotte fiets. Voor een vast bedrag per maand krijgen klanten een kwalitatieve fiets en zorgt Swapfiets ervoor dat deze het altijd doet. Service en reparaties zijn namelijk inclusief.

Na Antwerpen en Leuven is het succesvolle Nederlandse concept ook actief in fietsstad Gent.

 Swapfiets is het grootste fietsabonnement ter wereld en werkt simpel: voor €17,50 per maand (€15 voor studenten) krijgen klanten een robuuste fiets met zeven versnellingen, dubbel slot, altijd werkende verlichting en diefstalverzekering. Bij een defect, zoals een lekke band, komt er binnen twaalf uur een fietsenmaker langs aan huis. Deze zal de Swapfiets herstellen of ‘swappen’ voor een ander exemplaar. Op deze manier is de klant altijd in een mum van tijd weer onderweg.

De startup is, met meer dan 45.000 klanten en de prijs “Dutch Startup of the Year” (NIMA), al een groot succes in Nederland, Leuven en Antwerpen. Gent was als derde Belgische stad een logische keuze. Mede-oprichter Steven Uitentuis: “Met het grootste autoluwe centrum van Europa, is Gent een walhalla voor elke fietser. Met Swapfiets kan de Gentenaar ook rondfietsen op een fiets waar ze altijd op kunnen rekenen.”

Naar de introductie van Swapfiets in Gent wordt ook door de overheid reikhalzend uitgekeken. Schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw: “Verkeersveiligheid staat bij ons hoog in het vaandel, daar werken we hard aan. Door het circulatieplan zijn het aantal verkeersongevallen in Gent tot 40% gedaald. Kwalitatieve en goed werkende fietsen dragen bij aan de veiligheid voor alle verkeersdeelnemers. Initiatieven zoals Swapfiets zijn daarom een meerwaarde voor Gent.”

Het bedrijf hecht ook belang aan de duurzaamheid van de fiets. Door de introductie van Swapfiets zullen de fietswrakken, weesfietsen en daarmee overvolle en rommelige fietsenrekken, afnemen. Wanneer het abonnement is opgezegd, wordt de fiets namelijk verwijderd uit de stad. De Swapfiets is the herkennen aan de iconische blauwe voorband. Mede-oprichter Steven Uitentuis: “In elke stad, in elk fietsenrek een blauwe band. Dat is onze ambitie!” 

• “In elke stad, in elk fietsenrek een blauwe band. Dat is onze ambitie!” Nu dus ook in Gent.

Een reactie plaatsen

css.php