Nieuwe MAN Lion’s Coach debuteert op Busworld Kortrijk

Nieuwe MAN Lion’s Coach debuteert op Busworld Kortrijk

Een fraai uiterlijk en overtuigend innerlijk: dat is de nieuwe MAN Lion’s Coach die in oktober dit jaar debuteert op Busworld Kortrijk. De nieuwe MAN Lion’s Coach is verbeterd op het gebied van carrosseriestijfheid, driveline en design en de koplampen en achterlichten zijn nieuw met Full-LED technologie uitgerust.

De veiligheidsnorm ECE R66.02 die in oktober 2017 ingaat, vormde volgens MAN een goede aanleiding om de MAN Lion’s Coach een grondige update te geven. Naast het verstevigen van de carrosserie kreeg de nieuwe Lion’s Coach een compleet nieuw design.

Het is in één oogopslag duidelijk dat de nieuwe Lion’s Coach een echte MAN is, want hij is modern en tijdloos. De Lion’s Coach krijgt een nieuwe uitstraling door het nieuwe design van de voor- en achterzijde en de zijkanten. De nieuwe koplampen zijn de echte blikvangers. De voor- en achterlichten zijn voorzien van Full-LED technologie. LED dim- en grootlicht is circa 50% feller dan halogeen. Daarnaast is LED-licht meer diffuus en heeft het een groter bereik.

Een bijzonder kenmerkend feature van de nieuwe koplamp is de voor MAN merk-specifieke lichtstrip voor de dagrijverlichting. Het interieur is eveneens gemoderniseerd en heeft een luxere uitstraling dan ooit gekregen.

De nieuwe MAN Lion’s Coach gaat volgens de constructeur dankzij de nieuwe MAN D2676 motor nog efficiënter met brandstof om dan voorheen. “Met zijn geoptimaliseerde Euro 6-motor biedt hij ook voordelen als de langere asoverbrenging en het hogere vermogen bij een lager toerental. Er zijn tal van assistentiesystemen standaard opgenomen, zoals Adaptive Cruise Control, Lane Guard System, Emergency Brake Assist, Emergency Stopping Signal, Dynamic Stability Program en MAN Attention Guard. Schokdempers van een nieuwe generatie en een geoptimaliseerde Dynamic Stability Program zorgen voor nog meer rijcomfort, een verbeterd rijgedrag en ruimere veiligheidsreserves.”

  • De nieuwe MAN Lion’s Coach beleeft zijn debuut tijdens Busworld in Kortrijk.

Een reactie plaatsen

css.php