Nieuwe samenwerking: Flixbus verkoopt tickets op Eurowings website

Nieuwe samenwerking: Flixbus verkoopt tickets op Eurowings website

De Duitse luchtvaartmaatschappij Eurowings gaat samenwerken met busvervoerder FlixBus, aldus luchtvaartvakmagazine UpintheSky. Op de Eurowings-website kunnen reizigers meteen een FlixBus-ticket kopen, zo meldt de Lufthansa-dochtermaatschappij.

De samenwerking tussen de Duitse bedrijven Eurowings en FlixBus moet meer reisgemak voor reizigers bieden. Passagiers van de low cost-maatschappij Eurowings kunnen met ingang van 26 maart op de website van de maatschappij ook bustickets voor FlixBus bestellen. De busmaatschappij zal van en naar drie Duitse luchthavens rijden.

De luchthavens die FlixBus bedient zijn Keulen/Bonn, Stuttgart en München. De eerste stap in de samenwerking zijn routes van zo’n 300 bestemmingen naar de drie luchthavens. Onder de noemer ‘van bus naar Airbus’ kunnen reizigers met de bus naar de luchthaven van hun keuze reizen.

Voor Nederlandse reizigers houdt dit in dat zij bijvoorbeeld vanuit Amsterdam Sloterdijk of Rotterdam Centraal Station met de FlixBus in zo’n 4 uur tot 5 uur naar de luchthaven van Keulen gereden worden. Vanuit Eindhoven centrum rijdt er een bus naar de Keulse luchthaven in 3 uur en 15 minuten. Ook vanuit Groningen rijdt er een FlixBus naar de Keulse luchthaven, die rit duurt zo’n 8 uur. Vanuit Maastricht is de reiziger binnen 2 uur op de luchthaven van Keulen/Bonn.

Als de samenwerking succesvol blijkt te zijn zal het netwerk van de busmaatschappij uitgebreid worden met andere luchthavens. Ook Eurowings zal haar langeafstandsnetwerk vanaf oktober uitbreiden met verschillende bestemmingen, waaronder vanuit München.

  • Nieuwe samenwerking: Flixbus verkoopt tickets op Eurowings website.

Een reactie plaatsen

css.php