NMBS-baas Dutordoir reageert op anonieme getuigen: “We moeten af van die militaire, hiërarchische cultuur”

NMBS-baas Dutordoir reageert op anonieme getuigen: “We moeten af van die militaire, hiërarchische cultuur”

In een reactie op de Pano-reportage en de anoniemen kritiek, zei spoorbaas Dutordoir meteen woensdagavond begrip te hebben voor het gevoel van onmacht dat anonieme NMBS-werknemers uitten: “We moeten af van die militaire, hiërarchische NMBS-cultuur, want op die manier is het onmogelijk om een modern efficiënt bedrijf te bouwen.” Dit was trouwens pas de tweede keer sinds haar start, ongeveer een jaar geleden, dat ze met de pers sprak.

Uit talloze anonieme getuigenissen in de VRT-reportage die woensdagavond werd uitgezonden moet, volgens De Standaard blijken dat er nog veel fout loopt in de werking van de Belgische spoorwegen. Dutordoir wil in een reactie niet veralgemenen, maar ze heeft wel “veel begrip voor het gevoel dat mensen daar hebben geuit”.

“De focus bij de NMBS moet liggen op de eigen mensen én op de klant”, aldus Dutordoir. “Ik heb gemerkt dat mensen hier elkaar aanspreken met een nummer. Daar moeten we van af. Het is ook een zeer sanctionerende cultuur.” Volgens de spoorbaas is het op die manier onmogelijk om een ‘modern bedrijf’ te bouwen. “Het komt erop neer om al die mensen – die van zeer goede wil zijn – opnieuw te mobiliseren, beter te gaan waarderen en meer verantwoordelijkheid te geven en meer autonomie. We moeten hen initiatieven laten nemen en dat is precies de nieuwe cultuur die ik hier wil inspireren.”

In de NMBS van Dutordoir is er dan ook geen ruimte meer voor politieke benoemingen, maar moeten werknemers gekozen worden op basis van hun vaardigheden en kwaliteiten. Alle leidinggevenden zullen bovendien opnieuw op cursus moeten. “Mijn kaderleden moeten leren ‘chef’ te zijn. Ze moeten alle soorten boodschappen kunnen overbrengen, goede maar ook slechte. En ze moeten leren hun verantwoordelijkheden op te nemen als individu. Als ik nu vraag wie er voor een bepaald project verantwoordelijk is, gaan er 30 vingers de lucht in. Zo werkt het niet. Je kan maar één eindverantwoordelijke hebben, die aan 29 mensen delegeert.”

De mensen die anoniem getuigden in de reportage moeten niet meteen represailles vrezen. “Wie die tijd neemt om zich daarmee bezig te houden, om te proberen iemand die anoniem wil blijven te herkennen, dat zijn perverse spelletjes, waar ik niet aan meedoe. Ik denk dat stilaan het tijdperk mag aanbreken bij de NMBS waar mensen moeten leren zich vrij te uiten.”

Een nieuwe bedrijfscultuur betekent ook betere communicatie. Toen Dutordoir een jaar geleden bij de NMBS begon, had maar de helft van de medewerkers een eigen e-mailadres. Intussen heeft iedereen een eigen e-mailadres, en in het najaar zal iedereen ook moderne communicatietoestellen hebben. Dat de NMBS zo lang een archaïsch bedrijf is geweest, ligt volgens Dutordoir aan beslissingen uit het verleden.

  • Van CEO Sophie Dutordoir wordt verwacht dat ze bij de NMBS een ommekeer bewerkstelligt en het bedrijf omtovert in een modern vervoerbedrijf.

Een reactie plaatsen

css.php