NMBS: Benoeming algemeen directeur Stations

NMBS: Benoeming algemeen directeur Stations

De Raad van Bestuur van de Belgische spoorwegen NMBS heeft zijn goedkeuring gegeven aan de aanstelling van Patrice Couchard als algemeen directeur Stations en lid van het directiecomite, en dit met ingang van 1 oktober 2017.

De directie Stations is verantwoordelijk voor het dagelijks beheer van 552 stations en stopplaatsen, stationsparkings, projecten voor de ontwikkeling, de renovatie en het onderhoud van gebouwen en perrons, en het vastgoedbeheer van de NMBS.

Patrice Couchard heeft een ruime ervaring in zowel de prive als de publieke sector. Van 1989 tot 2003 werkte hij in de privesector, onder andere als financieel auditor en management consultant. Sinds 2003 is hij lid van het directiecomite van de FOD Buitenlandse Zaken. Hij was er onder meer verantwoordelijk voor budget, financien en informatica. Sinds 2012 is hij belast met HR-beleid, logistiek en vastgoedbeheer.

Patrice Couchard is licentiaat in de toegepaste economische wetenschappen (UCL). Hij behaalde een master in beheerscontrole (Vlerick School of Management) en een Master in public administration (London School of Economics).

NMBS CEO Sophie Dutordoir: “Na een grondige selectieprocedure heb ik Patrice Couchard voorgesteld aan de Raad van Bestuur om de directie Stations te leiden. Deze staat voor enorme uitdagingen om lopende projecten tijdig en binnen het budget te realiseren en om nieuwe projecten voortaan vanuit exclusief klantenoogpunt te benaderen, met maximale aandacht voor standaardisatie. Met het voltallige directiecomite willen wij inderdaad alles in het werk stellen om de onderneming permanent positief te doen evolueren, uitgaande van een industriele logica, met de klant centraal en respect voor onze medewerkers”.

  • Patrice Couchard wordt de nieuwe baas van NMBS Stations.

Een reactie plaatsen

css.php