NMBS zet alle treinen op de elektronische kaart met Train Map

NMBS zet alle treinen op de elektronische kaart met Train Map

De Belgische spoorwegen (NMBS) hebben gisteren Train Map gelanceerd: een online kaart met een realtime overzicht van alle meer dan 250 treinen die op een bepaald ogenblik op het Belgische spoornetwerk rijden. Reizigers kunnen op de bewegende kaart vaststellen waar hun trein zich op elk moment bevindt, en ook reizigersinfo consulteren.

NMBS heeft van de informatieverlening aan de reiziger een speerpunt gemaakt. De lancering van Train Map is de jongste ontwikkeling in het kader van die inspanningen. Train Map laat de reiziger toe in te zoomen op een bepaald traject en de reisweg van de trein weer te geven ten opzichte van herkenbare punten zoals waterwegen of autowegen. Deze transparantie moet de lees- en zichtbaarheid van het treinverkeer vergroten.

Reizigers kunnen zoeken op route, treintype, station of treinnummer. Wanneer een trein is geselecteerd, verschijnt informatie over de dienstregeling, de eventuele vertraging, de voorziene haltes en de perrons.

De lancering van Train Map is slechts het begin, want NMBS werkt aan de verdere verrijking van de informatie (werken aan het spoor, verstoord treinverkeer e.d.). De huidige versie van Train Map is gebaseerd op meetpunten in het spoor om de realtime info aan te passen. In de toekomst zal daarnaast ook gebruik gemaakt worden van geolokalisatie en GPS-signalen. Train Map kan geraadpleegd worden op Nmbs.be/TrainMap, via pc of smartphone.

  • Alle NMBS-treinen online in real-time via TrainMap.

Een reactie plaatsen

css.php