NS doet de stationsrestaurants van Broodzaak, Smullers en Starbucks van de hand

NS doet de stationsrestaurants van Broodzaak, Smullers en Starbucks van de hand

De Nederlandse Spoorwegen (NS) doet de restaurants van Broodzaak, Smullers en Starbucks op zijn stations van de hand. Broodzaak wordt gekocht door HMSHost, snackbarketen Smullers krijgt Lagardere als nieuwe eigenaar en SSP gaat de Starbucks-filialen uitbaten. Alle 1.300 medewerkers van de drie ketens gaan mee naar de nieuwe eigenaren.
NS houdt wel inspraak bij de restaurants. Zo zijn er onder meer afspraken gemaakt over openingstijden en productaanbod. Ook de dienstverlening aan de reiziger wordt in de gaten gehouden.

De Broodzaak gaat per 1 december over naar de nieuwe uitbater en Starbucks volgt een maand later. Per 1 februari is ook Smullers niet meer van NS, dat al langere tijd op zoek was naar uitbaters voor de ketens. HEMA nam onlangs de negen HEMA-stationswinkels zelf weer in beheer.

De winkels en restaurants van Kiosk, AH to go en Julia’s blijft NS wel zelf exploiteren. Het afstoten van de diverse stationsformules is onderdeel van een beslissing van NS Stations om zich minder actief in te laten met de exploitatie van winkels op stations.

• NS doet de stationsrestaurants van Broodzaak, Smullers en Starbucks van de hand.

Een reactie plaatsen

css.php