NS en Eurostar plannen derde verbinding Amsterdam-Londen

NS en Eurostar plannen derde verbinding Amsterdam-Londen

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft van NS Internationaal BV een melding ontvangen van het voornemen om met ingang van 31 maart 2019 een additionele treindienst Amsterdam Centraal /Rotterdam Centraal – London St Pancras (Verenigd Koninkrijk) v.v. te introduceren. De dienst zal worden uitgevoerd in samenwerking met Eurostar International Ltd.

De frequentie van deze extra treindienst is 1 keer per werkdag, per richting, in aanvulling op de in artikel 63 van de concessie voor het Hoofdrailnet beschreven twee treinen per richting per weekdag.  Ook op enkele feestdagen zal in beide richtingen een derde trein rijden. De additionele treindienst betreft dus een uitbreiding van de huidige Eurostar-dienst van twee treinen per werkdag in beide richtingen naar drie treinen per werkdag in beide richtingen, alsmede een uitbreiding van twee naar drie treinen tijdens enkele feestdagen. De treindienst heeft een capaciteit van 900 stoelen.

De treindienst verbindt station Amsterdam Centraal, Nederland met station London St Pancras, Verenigd Koninkrijk. Halteringen vinden plaats op de tussen gelegen stations Rotterdam Centraal, Nederland en Brussel Zuid, België. Totdat de veiligheids- en paspoortcontrole in Nederland uitgevoerd kan worden, mogelijk in de loop van 2019 of in 2020, dienen passagiers vanuit Nederland in de richting van station London St Pancras voor deze controle nog uit te stappen op station Brussel Zuid. Voor de additionele treindienst worden geen vervoersbewijzen voor binnenlands passagiersvervoer aangeboden.

Partijen, als bedoeld in artikel 19a, tweede lid, Wet Personenvervoer 2000, hebben de mogelijkheid tot het doen van een aanvraag tot onderzoek van de voorgenomen additionele internationale treindienst.

  • NS en Eurostar plannen derde verbinding Amsterdam-Londen.

Een reactie plaatsen

css.php