NS: ‘Favoriete trein van 2017 is nieuwe Flirt-sprinter’

NS: ‘Favoriete trein van 2017 is nieuwe Flirt-sprinter’

“Wij zijn bij NS dol op al onze treinen”, schrijft de railvervoerder op zijn website. “Of het nu een Sprinter of een Intercity is, ze zijn ons even lief. We zijn uiteraard wel benieuwd wat onze reizigers van de meer dan tien verschillende treintypen vinden. Zo weten we beter wat onze reizigers mooi, belangrijk en comfortabel vinden. Daarom vragen we hen jaarlijks via de treinbelevingsmonitor naar hun ervaringen, oftewel wat is de favoriete NS-trein van 2017?”

Er is goed nieuws voor de nieuwe Sprinter van het type Flirt. Net een jaar op het spoor en nu is de jongste telg van de familie door de NS-reizigers uitgeroepen tot de favoriete trein van 2017. Deze sprinter scoort een 7.8 op het algemeen oordeel als het gaat om comfort, sfeer, reinheid en het veiligheidsgevoel. Op de voet gevolgd door de gemoderniseerde dubbeldekker van het type VIRM. Deze compleet vernieuwde versie van de dubbeldekker scoort een 7.7. De Intercity direct, de trein die Amsterdam en Rotterdam in minder dan 45 minuten met elkaar verbindt, sluit de top-3 af met een 7.5.

Het algemeen oordeel wordt in de treinbelevingsmonitor gevormd door de volgende vier onderdelen: sfeer, comfort, reinheid en veiligheid, stelt NS. “We vragen reizigers bijvoorbeeld over hun ervaringen met het interieur, de aantrekkelijkheid van de trein en of zij hun tijd aangenaam konden besteden. Daarnaast vragen we reizigers of zij de trein als schoon en verzorgd ervaren. Ook de verlichting en het veiligheidsgevoel spelen een rol in het oordeel.

“Ook in vergelijking met internationale treinen, scoort ons materieelpark goed. Uit een internationale benchmark blijkt dat alle treinen van NS in 2015 een gemiddelde leeftijd van 18 jaar hadden. Voor de andere vervoerders was dat gemiddeld 24 jaar. Daarmee had NS in 2015 het jongste materieelpark. Sindsdien hebben we voor 2,5 miljard euro nieuwe treinen besteld om meer zitplaatscapaciteit en comfort te bieden, zoals wifi en oplaadpunten.”

De favoriete trein van de NS-reizigers is een van deze nieuwe treinen. Verder rijden er 118 CAF Sprinters in de nieuwe dienstregeling 2018 en stromen 79 Intercity Nieuwe Generatie (ICNG) in, die per 2021 gaan rijden. “Daarnaast moderniseert NS diverse treinen, waaronder de VIRM, tweede favoriete trein van onze reizigers.”

  • NS: ‘Favoriete trein van 2017 is nieuwe Flirt-sprinter’

Een reactie plaatsen

css.php