NS slaat Duivendrecht over: niet voor ‘werkzaamheden’ maar voor extra stop Horecava-RAI

NS slaat Duivendrecht over: niet voor ‘werkzaamheden’ maar voor extra stop Horecava-RAI

In de NS-communicatie heette het dat sommige treinen knooppuntstation Duivendrecht oversloegen vanwege ‘werkzaamheden’, maar de zo gewonnen tijd werd gestoken in een extra stop op Amsterdam RAI ten gunste van de Horecava in de RAI. Reizigersorganisatie Rover wil opheldering van NS en ProRail over dit tijdelijk overslaan van station Duivendrecht door een aantal Intercity’s. Deze week blijken van maandag t/m donderdag na de ochtendspits en in de avondspits bepaalde Intercity’s niet te stoppen in Duivendrecht wegens een ‘aangepaste dienstregeling’. ProRail bevestigde in een Twitterbericht dat er geen sprake was van werkzaamheden op Duivendrecht.

Doordat de IC’s Dordrecht-Lelystad en SchipholAmersfoort/Enschede op sommige momenten Duivendrecht overslaan, krijgen reizigers in veel gevallen te maken met een extra overstap en een langere reistijd tot wel 24 minuten extra, stelt Rover. De reizigersorganisatie vermoedt dat de aangepaste dienstregeling te maken heeft met een extra stop in Amsterdam RAI voor de Horecava. Maar tot nu toe werd een extra stop in Amsterdam RAI echter nooit gecompenseerd door het overslaan van een ander station. Rover wil van NS weten of dit beleid nu veranderd is.

Ook wil Rover weten wat NS doet om reizigers hierover te informeren. “Naar onze mening schaadt het de betrouwbaarheid van het spoorvervoer als NS en/of ProRail op sommige dagen een intercitystop op station X inwisselen voor een stop op station Y, omdat het NS en/of ProRail zo beter uitkomt. Wat is de reactie van NS en ProRail daarop?”, schrijft Rover aan de spoorbedrijven.

  • Knooppuntstation Duivendrecht werd overgeslagen ten gunste van een stop op Amsterdam RAI.

Een reactie plaatsen

css.php