NS start met gratis watertappunten

NS start met gratis watertappunten

Op het station van Alkmaar heeft de NS woensdag een watertappunt in gebruik genomen. Leden van de directies van NS en drinkwaterbedrijf PWN tapten water voor reizigers. Het is de bedoeling dat volgend jaar op tweehonderd van de circa vierhonderd treinstations gratis drinkwater kan worden getapt. Met de service waarbij reizigers gratis hun eigen flesjes kunnen vullen, wil NS bovendien iets doen tegen het zwerfafval.

“We hopen dat gemeenten en drinkwaterbedrijven ons helpen om dit in heel Nederland mogelijk te maken”, vertelde regiodirecteur Irma Winkenius in De Telegraaf. “Met het watertappunt komt NS tegemoet aan de groeiende vraag van reizigers naar gratis kraanwater om eigen flesjes te vullen.”

NS investeert ruim 3 miljoen euro om de watertappunten te realiseren en de komende tien jaar te laten onderhouden. Heerhugowaard is het eerstvolgende station dat een watertappunt krijgt. Sinds deze maand is het bij meer dan tweehonderd winkels op het station ook mogelijk om korting te krijgen op een warme drank door een eigen beker mee te nemen.

  • NS-watertappunten moeten helpen zwerfafval te bedwingen.

1920_nskaartwatertappunten-592218

Een reactie plaatsen

css.php