NS stopt met fraudegevoelige groepsretour en lanceert nieuw groepskaartje

NS stopt met fraudegevoelige groepsretour en lanceert nieuw groepskaartje

>De blunder met het in 2013 gelanceerde NS groepsretour, wat was bedoeld voor groepen, maar waarmee individuele reizigers voor € 7 zelfstandig door het hele land konden reizen, heeft het spoorbedrijf zo’n € 2,4 miljoen per jaar gekost, schat Hildebrand van Kuyeren van Treinreiziger.nl in het AD. Er komt een nieuw groepsticket waarmee reizigers ten minste een deel van het traject echt samen moeten reizen.

Met dit NS Groepsticket gaan groepen nog steeds supervoordelig op pad met de trein, meldt NS. Vanaf nog geen 5 euro per persoon reis je het hele land door. Als groep reis je voortaan samen in dezelfde trein. Het Groepsticket is een enkele reis. Dit is bijvoorbeeld handig bij reizen waarop de heenreis op een andere datum of in een andere samenstelling plaatsvindt dan de terugreis.

NS introduceerde in 2013 het Groepsretour als actiekaartje voor groepen die er samen op uit gaan. De trein is voor hen een aantrekkelijk en duurzaam alternatief voor de auto en dat blijft zo met het Groepsticket. Het NS Groepsticket is geldig op werkdagen tijdens de daluren en in het gehele weekend.

  • NS’ nieuwe groepsretour wordt nu echt voor groepen.

Een reactie plaatsen

css.php