Omzet VDL 5 miljard in 2017; geen winst in de busdivisie

Omzet VDL 5 miljard in 2017; geen winst in de busdivisie

De VDL Groep heeft vorig jaar haar doelstelling om 5 miljard omzet the halen bereikt en groeit dit jaar door naar de 6 miljard, aldus topman Willem van der Leegte bij de presentatie van de jaarcijfers.

Van der Leegte baseert zijn verwachting op de eerste zeven weken van dit jaar waarin al 733 miljoen euro werd omgezet, tegen 569 miljoen euro een jaar eerder. De orderportefeuille puilt bovendien uit met voor 816 miljoen euro aan bestellingen, terwijl dat vorig jaar nog 769 miljoen euro was.

De omzet van de VDL Groep steeg vorig jaar maar liefst met 57 procent naar 5,05 miljard euro, tegen 3,21 miljard een jaar eerder. Ook de winst steeg licht naar 153 miljoen euro, tegen 150 miljoen in 2016. Het aantal werknemers ging omhoog met 2.781 naar 16.137. “Daarvan werkt 85 procent in Nederland en daar zijn we best trots op”, benadrukt Van der Leegte. “We zijn in de volle breedte gegroeid en dat laat zien dat we op alle fronten in beweging zijn.”

Het meest in het oog springt de groei bij Nedcar in Born waar de omzet ruim verdubbelde naar 2,85 miljard euro, tegen 1,37 miljard een jaar eerder. Er rolden in Limburg 168.969 auto’s van vijf modellen van BMW van de productielijn. Dat aantal groeit dit jaar nog substantieel, aldus Van der Leegte.

De divisie Bussen, die met 8 procent groeide naar 477 miljoen euro van 437 miljoen euro een jaar eerder, maakt nog steeds geen winst. Hoewel het aantal geleverde bussen iets daalde naar 1170 van 1192 maakt Van der Leegte zich daar geen zorgen over. “Dat komt omdat we nog steeds veel investeren in onze elektrische bussen. Bovendien verkopen we meer duurdere bussen. Volgend jaar verwacht ik weer winst te kunnen schrijven.

Het positieve is dat we een steeds bredere dienstverlener worden en ook zaken als financiering, onderhoud en energielevering voor onze rekening nemen.”

  • Nog steeds geen winst in de busdivisie van de VDL Groep.

Een reactie plaatsen

css.php