Opnieuw meer reizigers voor NMBS in eerste halfjaar

Opnieuw meer reizigers voor NMBS in eerste halfjaar

De Belgische spoorwegmaatschappij NMBS heeft het aantal reizigers in het binnenlands verkeer met 3,1 procent zien toenemen tijdens de eerste jaarhelft, tot 124,5 miljoen. Daarmee houdt de stijgende trend van 2017 aan, aldus De Standaard.

De groei van het aantal reizigers deed zich voor bij alle producten en in alle reizigerssegmenten. Het aantal abonnementen bleef toenemen en de verkoop van gewone tickets steeg met 4,1 procent. Behalve de toename van het aantal reizigers, steeg ook het gemiddeld eenheidsinkomen per reiziger met 3,7 procent, volgens de NMBS door een betere productmix.

Tijdens de voorbije (drukke) zomermaanden heeft NMBS 2,6 miljoen reizigers van en naar de vier kuststations (Oostende, Blankenberge, De Panne en Knokke) vervoerd. De absolute topdag was zaterdag 4 augustus. Toen vervoerde de NMBS 68.000 reizigers van en naar de kust. Tijdens de maanden juli en augustus versterkt de NMBS traditioneel haar aanbod met tientallen extra treinen naar de kust en andere toeristische bestemmingen.

Het aantal NMBS-medewerkers (voltijdse equivalenten, fte’s) daalde tot 17.784 op 1 juli, van 18.002 begin dit jaar en 18.149 op 1 juli vorig jaar. De spoorwegmaatschappij heeft momenteel ruim 400 vacatures, voornamelijk treinbestuurders, technici en ingenieurs.

  • Belgische spoorwegen vervoeren opnieuw meer reizigers in eerste halfjaar.

Een reactie plaatsen

css.php