OV bij InnoTrans: innovatieve systemen voor miljarden passagiers, méér bussen en nieuw Busforum

OV bij InnoTrans: innovatieve systemen voor miljarden passagiers, méér bussen en nieuw Busforum

In Duitsland en daarbuiten breidt de OV-sector al jaren aanzienlijk uit. Volgens de Vereniging van Duitse Vervoersbedrijven (VDV), hebben in 2017 alleen al in Duitsland ongeveer 10,4 miljard mensen het openbaar vervoer gebruikt, 140 miljoen meer dan in 2016. En de tekenen wijzen op een verdere toename. Van 18 tot 21 september zal bij InnoTrans 2018 het segment OV deze ontwikkelingen weerspiegelen. Meer dan 400 exposanten tonen hun nieuwste IT-, tariefbeheer-, radio- en telecomproducten, software-, ticketing- en transportbeheeroplossingen op een displayoppervlak van in totaal 22.000 vierkante meter. Openbaar vervoer is het op twee na grootste segment van InnoTrans.

Dit jaar zullen exposanten zich ook weer richten op digitale connectiviteit. Aan de ene kant geeft het klanten snel toegang tot elke vorm van vervoer door binnen enkele seconden de beste verbindingen weer te geven. Aan de andere kant komt het de operatoren ten goede, waardoor het voor hen gemakkelijker en voorspelbaarder wordt om een ​​groeiend aantal diensten te beheren. Het is mogelijk dat wachten in de rij voor een kaartautomaat en het boeken van tarieven via internet binnenkort tot het verleden behoren. Met behulp van GPS kan een smartphone-app nu automatisch een kaartje kopen wanneer een passagier het openbaar vervoer instelt en het tarief berekenen aan het einde van de reis.

En in het Openbaar Vervoersforum wordt gefocust op nieuwe vormen van vervoer. Bij dit elfde forum ligt de focus volledig op de toekomst van digitalisering in het openbaar vervoer. Op 20 september van 10.00 tot 12.30 uur zetten in hal 7.3 (Zaal Berlin) vervoerders en experts de toon en bespreken ze samen met het publiek nieuwe vormen van vervoer en de uitdagingen voor IT.

Later van 14.00 tot 18.00 uur op dezelfde locatie zal het nieuwe internationale Busforum de inzet van elektrische bussen in het OV bespreken. Ook staat de vraag centraal in hoeverre stedelijke busdiensten kunnen bijdragen aan schonere lucht en bescherming van het milieu. Dit forum wordt georganiseerd door het Duitse Transport Forum (DVF), de Vereniging van Duitse Transportbedrijven (VDV), de Unie van de Europese Spoorwegindustrie (UNIFE) en de Duitse Spoorwegindustrie Vereniging (VDB). Ook zijn sommige van deze partners betrokken bij de InnoTrans Convention in het Palais am Funkturm. Thema’s: grensoverschrijdende spoorverbindingen, innovatieve maatregelen voor klimaatbescherming, de kwaliteit van klanten- en mobiliteitsdiensten en algemene voorwaarden voor verbetering van het OV in plattelandsgebieden.

De busexpositie in de zomertuin – erg populair bij de busconstructeurs – is dan weer een uitnodiging om de bus te nemen. In vergelijking met een paar jaar geleden is het belang van de bus in het OV (verder) toegenomen en tegenwoordig staat het voor ecologisch bewustzijn en praktisch vervoer. De nieuwste busmodellen zijn er te vinden en vakbezoekers kunnen op een demonstratieparcours van 500 meter milieuvriendelijke elektrische bussen zien rijden. Exposanten zijn onder meer Alstom, Ebusco, Linkker, Solaris en VDL. Meer informatie over dit busgedeelte, dat aanzienlijk uitgebreider is dan in voorgaande jaren, is te vinden op www.innotrans.com/BusDisplay.

Tijdens de laatste InnoTrans (twee jaar geleden) presenteerden 2.955 exposanten uit 60 landen de innovaties van de wereldwijde railindustrie aan 137.391 vakbezoekers uit 119 landen. De vijf segmenten van InnoTrans zijn spoorwegtechnologie, spoorweginfrastructuur, openbaar vervoer, interieurs en tunnelbouw. Meer informatie is online beschikbaar op www.innotrans.com.

  • InnoTrans laat ditmaal een groter aantal bussen zien – met name elektrische.

Een reactie plaatsen

css.php