Patstelling rond CAO multimodaal vervoer; overleg gestaakt

Patstelling rond CAO multimodaal vervoer; overleg gestaakt

Net nadat er – na een korte staking van buschauffeurs – overeenstemming werd bereikt over de nieuwe OV-CAO voor buschauffeurs, zijn er alweer nieuwe problemen in het multimodale vervoer. CNV Vakmensen heeft het overleg met de werkgevers over een nieuwe CAO multimodaal vervoer voor onbepaalde tijd opgeschort. “Het overleg loopt te stroef. We zitten voortdurend in schorsing te wachten op de werkgevers, op deze manier schiet het niet op”, zegt onderhandelaar Sijtze de Bruine van CNV Vakmensen.

De CAO geldt voor ongeveer 1.000 werknemers van Arriva en Keolis, die de regionale spoorlijnen bedienen, soms ook in combinatie met busvervoer. CNV Vakmensen wil in de CAO onder meer een goede loonsverhoging, met minder verschillen tussen de werknemers onderling. “We zien bijvoorbeeld grote beloningsverschillen van zo’n 30% tussen jonge machinisten en machinisten die zijn overgekomen van NS. Die gaten willen we dichten.”

Vijf onderhandelingsrondes hebben nog geen resultaat opgeleverd, zegt De Bruine. “De onderhandelingsdelegatie van de werkgevers heeft gewoon te weinig mandaat en wil over elke punt en komma bellen naar de bovenbazen. Dat werkt niet. Het gevoel overheerst dat een goede CAO kennelijk voor de werkgevers helemaal geen prioriteit heeft.”  CNV Vakmensen heeft het overleg daarom opgeschort. “We gaan pas weer praten als de werkgevers echt meters willen maken.”

  • CAO-overleg in het multimodaal OV voorlopig opgeschort.

Een reactie plaatsen

css.php