ProRail: 17 t/m 25 juni werkzaamheden rond Schiphol en Amsterdam

ProRail: 17 t/m 25 juni werkzaamheden rond Schiphol en Amsterdam

ProRail voert van zaterdag 17 t/m zondag 25 juni diverse werkzaamheden uit op traject Schiphol-Amsterdam Centraal en Schiphol-Amsterdam Zuid. Tijdens de buitendienststelling vervangt ProRail wissels, spoorstaven en dwarsliggers en vernieuwt het de wisselverwarming en de rijdraad (kabel bovenleiding). Tegelijkertijd wordt ook de elektronica van de Singelgrachtbrug vervangen.

Dit betekent dat er minder treinen kunnen rijden en een aangepaste dienstregeling geldt op deze trajecten. Reizigers moeten rekening houden met omreizen, extra overstappen of gebruikmaken van bussen. Extra reistijd bedraagt tussen 15 en 30 minuten.

NS adviseert reizigers om voor vertrek de NS Reisplanner te raadplegen en ruim de tijd te nemen voor hun reis naar Schiphol. Op de stations worden extra servicemedewerkers ingezet om reizigers te assisteren. Op station Amsterdam Sloterdijk rijdt overdag een speciaal treintje over het plein tussen het station en de Hembooghalte (sporen 9/10) voor reizigers die slecht ter been zijn of met veel bagage reizen.

Wat betekent dit?

* Traject Amsterdam Centraal-Schiphol: Overstap op station Amsterdam Sloterdijk (van station naar Hembooghalte, sporen 9/10); Tussen Amsterdam Sloterdijk-Schiphol 4x per uur Sprinter;
NS busdienst Amsterdam Sloterdijk-Schiphol ter vervanging van enkele laatste treinen; NS nachtbusdienst tussen Amsterdam Sloterdijk-Schiphol en Schiphol-Leiden: IC direct rijdt niet tussen Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal.

Op 17 en 18 juni tot 09.15 uur: NS stopbussen in plaats van treinen tussen Amsterdam Sloterdijk-Schiphol; Thalys en Beneluxtreinen worden omgeleid.

* Traject Amsterdam Zuid-Schiphol: Minder treinen, met uitzondering van 19 en 20 juni; Extra reistijd: 15-30 minuten.

Voor actuele reisinformatie en reisadviezen kunnen reizigers terecht op de Reisplanner op www.ns.nl of de Reisplanner Xtra app. Voor een persoonlijk reisadvies zijn onze servicemedewerkers op het station beschikbaar.

  • ProRail werkt tussen Amsterdam en Schiphol. Foto ProRail/Jos van Zetten.

Een reactie plaatsen

css.php