Raad Amsterdam: ‘Waarom wil gemeente nog samenwerken met Uber?’

Raad Amsterdam: ‘Waarom wil gemeente nog samenwerken met Uber?’

De PvdA en SP zijn ‘enorm geschrokken’ van het nieuws dat Uber met een geheim computerprogramma gevoelige informatie zou hebben afgeschermd voor de autoriteiten. De partijen willen dat de gemeente de samenwerking met het bedrijf stopzet.

Het programma zou ruim twintig keer gebruikt zijn op Uber-kantoren op de hele wereld. Dit zou zijn gebeurd in 2015 en 2016 in Brussel, Montreal, Parijs, Hong Kong en Amsterdam. Uber Nederland wilde niet op de onthulling reageren.

“Het taxibedrijf Uber heeft een zeer discutabele reputatie als het gaat om zich houden aan wet- en regelgeving en zich houden aan goed werkgeverschap”, stellen raadsleden Dennis Boutkan en Tiers Bakker. “En het lijkt er met het meest recente nieuws ook niet beter op te worden. Met dit soort ondernemersgedrag stellen de fracties van de PvdA en SP zich af waarom de gemeente nog wil samenwerken met Uber Nederland.”

Boutkan en Bakker hebben het stadsbestuur gevraagd om de samenwerking tussen Uber Nederland en Amsterdam Economic Board en het lidmaatschap van de Network Council voorlopig op te schorten.

  • Waarom werkt de Gemeente Amsterdam nog samen met Uber?

Een reactie plaatsen

css.php