Racen met een taxi op de Nürburgring – nu met een Jaguar F-Type en XJR575

Racen met een taxi op de Nürburgring – nu met een Jaguar F-Type en XJR575

Racen op het beroemde Nürburgring-circuit in Duitsland was altijd al mogelijk met bijzonere ‘race-taxi’s’, maar nu kan het ook met een Jaguar F-Type SVR of een XJR575. Vooral het parcours over de Nordschleife – met professionele coureurs – is iets voor ‘thrill-seekers’. Ze kunnen na afloop ook een video-opname bekijken van hun reacties op het bochtenwerk tijdens hun ronde over de Ring met krachten tot wel 1,2g.

Passagiers van de Jaguar Race Taxi worden over de Nürburgring, het meest veeleisende circuit ter wereld, gereden door geselecteerde professionele coureurs. Ze krijgen te maken met spectaculaire bochten waar de g-krachten oplopen tot wel 1,2 g. Ze kunnen het spektakel op het 20,83 kilometer lange circuit in de zogenoemde Groene Hel, met 73 bochten terugzien op de HD-video-opname van hun rondje in de Jaguar Race Taxi, die ze na afloop kunnen bekijken.

Het F‑Type SVR – ontwikkeld door Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations – is een 322 km/uur snelle superauto. Het is de topversie van het F‑Type‑gamma. De auto is voorzien van een 5,0-liter supercharged V8‑motor met 423 kW (575 pk) vermogen en een koppel van 700 Nm. Het onderstel en de aandrijflijn zijn aangepast aan het grote vermogen en de carrosserie is voorzien van actieve aerodynamica. De vierwielaangedreven F‑Type SVR levert onder alle omstandigheden de prestaties van een superauto en accelereert vanuit stilstand in slechts 3,7 seconden naar de 100 km/uur.

De Jaguar XJR575 is de snelste en krachtigste XJ ooit in de vijftigjarige historie van deze iconische premium sedan. De XJR575 is voorzien van dezelfde 5,0‑liter supercharged V8 als de F‑Type SVR. De XJR575 accelereert in slechts 4,4 seconden vanuit stilstand naar 100 km/uur en heeft een elektronisch gelimiteerde topsnelheid van 300 km/uur. Tegelijk biedt de XJR575 de luxe, de verfijning en het comfort waar de XJ om bekendstaat.

Liefhebbers kunnen tot in november van dit jaar nog meerijden in de twee supercharged Jaguar‑taxi’s. De prijs voor een rit bedraagt €199,- per ronde, zowel in de F‑Type SVR als in de XJR575 en zijn ter plekke en via deze link (https://www.jaguar.de/jaguar-live/race-taxi-english-booking.html) te boeken.

  • Lekke scheuren met een ‘taxi’ op de beroemde Nürburgring – nu met een Jaguar F-Type en XJR575.

Een reactie plaatsen

css.php