RATP bestelt 800 elektrische bussen bij Alstom, Bolloré en Heuliez

RATP bestelt 800 elektrische bussen bij Alstom, Bolloré en Heuliez

RATP heeft, aldus Sustainable Bus, vandaag een raamovereenkomst aangekondigd voor maximaal 800 elektrische bussen die moeten worden geleverd in de periode 2019 – 2024. De 12 m. bussen zullen worden geleverd door Heuliez, Bollorè en Alstom, na een aanbesteding ter waarde van zo’n 400 miljoen euro.

Volgens deze raamovereenkomst is aan elke fabrikant een bedrag van 133 miljoen euro toegekend. De aandelen van de drie winnaars van de aanbesteding zullen gelijk zijn. Een totaal van ongeveer tien fabrikanten heeft geoffreerd in deze aanbesteding van RATP, waaronder ook BYD en Yutong. Een nieuwe grote aanbesteding van elektrische bussen zal daarom binnenkort worden gelanceerd, zei de RATP in een verklaring.

De eerste elektrische busorder van RATP omvat 150 elektrische bussen (50 voor elke fabrikant) met leveringen tussen eind 2020 en 2022. Parijs tegen 2025 een schone busvloot hebben. Tot die datum wordt 2/3 van de bussen elektrisch aangedreven en 1/3 rijdt op biogas.

Tot nu toe heeft het in Bretagne gevestigde bedrijf Bolloré het grootste deel van de huidige elektrische busvloot van de RATP geleverd. Ongeveer 45 Bluebus-bussen rijden al op lijn 341 en op verschillende andere lijnen. Een eerste reeks laadinfrastructuren in Parijs zal worden geleverd door het Poolse consortium Ekoenergetyka-Polska en El-Cab.

  • Bolloré (Bluebus) heeft tot op heden in Parijs de meeste elektrische bussen geleverd.

 

Een reactie plaatsen

css.php