Reserveer snel (en gratis) voor de Internationale conferentie Taxi & Mobility Update 2017

Reserveer snel (en gratis) voor de Internationale conferentie Taxi & Mobility Update 2017

Voor de tweede keer wordt op donderdag 4 en vrijdag 5 mei a.s het jaarlijkse internationale congres ‘Taxi & Mobility Update 2017’ in Brussel gehouden. Dit keer met als ondertitel ‘Wie zit er aan het stuur van de mobiliteit van morgen?’ Wat staat er op het menu? De rol van de stad in het (duurzame) taxivervoer, nieuwe business modellen voor de taxisector, elektrisch en autonoom vervoer, Mobility as a Service (MaaS), innovatieve deeltaxi- en OV-systemen, nieuwe vergunningsmodellen voor de taxisector, baanbrekende Finse en Brusselse wetgeving en een rondetafelgesprek over de toekomst van de taxi.

Dit Engelstalige congres, dat de eerste drie jaar in Amsterdam werd gehouden, wordt nu al voor de vijfde maal georganiseerd en staat ook dit jaar weer bol van de actualiteit. Aanmelding is open op www.mobilityintell.com Daar zijn ook het programma en de meest recente informatie over het congres te vinden. Na anderhalve dag bent u weer helemaal bij!

Uit verschillende Europese landen (maar ook uit bijvoorbeeld de VS en Canada) komen taxi-ondernemers, maar ook politici, autoriteiten, vergunningverleners, vertegenwoordigers van taxi-, huurauto-, bus- en OV-organisaties, consultants, vakbondsvertegenwoordigers, mobiliteitsexperts en andere belanghebbenden naar het Van der Valk Hotel in Diegem, vlakbij de Brusselse luchthaven.

Een (kleine) greep uit het programma. Op dag 1 (donderdag 4 mei) geeft Shwetha Surender van de Londense consultants Frost & Sullivan in haar keynote speech een fascinerend overzicht van de laatste (mega)trends in de mobiliteitssector. Onder leiding van moderator en MaaS-specialist Richard Harris (ERTICO) lichten Ivo Cré (POLIS, het samenwerkingsverband van Europese steden) en professor dr. Cathy Macharis (Vrije Universiteit Brussel) de rol toe die de stad (ook voor de taxisector) speelt in de nieuwe mobiliteit en geeft de Parijse taxi-expert Serge Metz (UNIT Parijs) een kijkje in de toekomstige keuken van de taxi- en huurautosector.

De wereldwijde OV-organisatie UITP start de volgende sessie met de vraag of openbaar vervoerbedrijven de leidende rol vervullen in de nieuwe mobiliteit. Of is dat juist de Fin Sampo Hietanen met zijn Mobility as a Service (MaaS) die de OV-sector van repliek gaat dienen? Of misschien is dat ook wel de taxisector? Michel Petre van het Brusselse Taxis Verts geeft aan dat de taxi (met Collecto en Splyt) wel degelijk een leidende rol kan spelen in het stedelijk openbaar vervoer. Aan het eind van deze sessie wordt het echt spannend: eerst gaat het over elektromobiliteit en autonoom vervoer bij Renault-Nissan en daarna vertelt specialist Alwin Bakker hoe ver we nog verwijderd zijn van de komst van het autonoom vervoer. Morgen? Overmorgen? En welke rol speelt de taxisector daarin?

En hoe zien taxi- en huurauto-ondernemers in Duitsland, de VS en België hun business over een aantal jaren? Herwig Kollar van Taxi Deutschland (die in Duitsland de rechtszaken tegen Uber en MyTaxi won) trapt af, terwijl Tarek Mallah van NuRide Transportation in New York en Michel Petre van Taxis Verts in Brussel mee over de horizon kijken.

Hét spektakelstuk van de donderdagmiddag wordt ongetwijfeld de visie op regulering door de vergunningverleners van Finland (een compleet nieuwe taxi- en vervoerswetgeving, toegelicht door de topman van het Ministerie van Vervoer uit Helsinki), San Francisco, Londen, Hamburg en New York. Hoe worden taxi en huurauto in andere steden gereguleerd? De inleiding van de Brusselse Minister van Mobiliteit, Pascal Smet, belooft voor vuurwerk te zorgen. Hij heeft namelijk net zijn plannen voor een nieuwe Brusselse taxiwetgeving gelanceerd.

Op dag 2 (vrijdag 5 mei) zorgen specialisten uit de internationale taxisector voor de inleiding op een ‘Roundtable’, een uitgebreide gedachtenwisseling van een uur door diverse belanghebbenden uit de sector. De start wordt gemaakt door het International Transport Forum (ITF) met een belangrijk experiment over het vervangen van privé-auto’s door (autonome) taxi-achtige voertuigen in Lissabon, Levent Erdogan van constructeur Karsan Otomotiv legt uit hoe kleine elektrische en rolstoeltoegankelijke busjes de binnenstad kunnen bedienen, terwijl Michael Galvin van Addison Lee uit Londen het stokje overneemt, gevolgd door dr. James Cooper (Taxi Research Network), Sonila Metushi (IRU, over ‘Taxi of the Future’) en Matt Daus (IATR, over de laatste trends in taxi-vergunningverlening).

De ‘Roundtable’ sluit – gevolgd door een netwerklunch – op vrijdagmiddag om 14.00 uur Taxi & Mobility Update 2017 af en u bent weer helemaal bij! Meer informatie en (gratis) inschrijving: www.mobilityintell.com

  • Nu inschrijven voor Taxi & Mobility Update 2017 en u bent straks weer helemaal bij!

T&MIU programme 240417

Een reactie plaatsen

css.php