Rit De Lijn betalen kan binnenkort met app KBC Mobile

Rit De Lijn betalen kan binnenkort met app KBC Mobile

Na de zomer kunnen reizigers van De Lijn hun rit betalen via de KBC Mobile app. De 1,80 euro voor het m-ticket gaat meteen van de zichtrekening. Met het nieuwe verkoopkanaal wil De Lijn het op termijn mogelijk maken om zonder cash geld de bus of tram te nemen. De Lijn is de eerste Belgische vervoermaatschappij die haar tickets via een bankapp verkoopt.

“Met de KBC mobile app maken we betalen voor bus en tram nog laagdrempeliger,” zegt Roger Kesteloot, directeur-generaal De Lijn. “Vorig jaar gingen al 12 miljoen digitale tickets de deur uit, dat is 60 procent van het totaal. Intussen kan je met de smartphone alle courante vervoerbewijzen kopen: een ticket voor een enkele rit, een tienrittenkaart en een dagpas. Nu KBC als eerste grote bank het m-ticket aanbiedt, gaat het gebruiksgemak voor onze reizigers er letterlijk een stap op vooruit.”

“KBC wil zijn klanten nog meer comfort en gebruiksgemak aanbieden,” voegt Karin Van Hoecke, directeur Particulieren KBC toe. “Daarom breiden we KBC Mobile – dat door onze klanten steeds vaker gebruikt wordt en enorm op prijs wordt gesteld – verder uit met niet-bancaire diensten van geselecteerde partners. De Lijn stond al een tijdje op onze verlanglijst, ook gebruikers zelf suggereerden ons om de vervoermaatschappij toe te voegen. De Lijn beantwoordt aan een reële behoefte van onze klanten en vult heel mooi ons bestaande samenwerkingsverband met 4411 aan. Nu bieden we zowel autobestuurders als gebruikers van het openbaar vervoer een oplossing via KBC Mobile. Een parkeerplaatsje betalen of een ticket voor De Lijn aanschaffen wordt nóg gemakkelijker.”

De 826 000 gebruikers van KBC Mobile kunnen in het najaar via de app hun rit met de bus of tram van De Lijn betalen. Ze hoeven geen aparte app te installeren. De enige voorwaarde om een m-ticket via de app te kopen, is het gsm-nummer ingeven. Vervolgens selecteer je in KBC Mobile ‘De Lijn’ en je de rekening waarmee je betaalt. Na deze keuze begint de 60 minuten reistijd. Het is mogelijk om meerdere tickets te kopen voor bijvoorbeeld medereizigers. Bij een controle van het vervoerbewijs kan je het m-ticket oproepen. Het m-ticket is het voordeligste vervoerbewijs voor een enkele rit, goed voor 60 minuten onbeperkt reizen.

  • Een reiziger bij De Lijn laat het m-ticket op haar smartphone zien.

Een reactie plaatsen

css.php