Roger van Boxtel (NS) en Sophie Dutordoir (NMBS) in bestuur organisatie van Europese Spoorwegmaatschappijen

Roger van Boxtel (NS) en Sophie Dutordoir (NMBS) in bestuur organisatie van Europese Spoorwegmaatschappijen

Roger van Boxtel (president-directeur NS) is benoemd tot bestuurslid van de CER. De CER (Community of European Railway and Infrastructure Companies) vertegenwoordigt de Europese spoorbedrijven. Dit verbond van Europese spoorwegmaatschappijen is een belangrijk aanspreekpunt voor onder andere de Europese commissie. Zo vertegenwoordigt de CER de belangen van al haar leden bij de totstandkoming van Europese wet- en regelgeving. De benoeming van Van Boxtel is voor de periode van 2 jaar. De NS is lid van de CER sinds de start, in 1988. Ook Sophie Dutordoir, president-directeur van het Belgische NMBS is benoemd in het bestuur van de CER.

De CER is de Europese koepelorganisatie voor spoorwegmaatschappijen in Brussel en werd in 1988 opgericht. Inmiddels bestaat de CER uit meer dan 70 leden uit de Europese Unie, Noorwegen, Zwitserland maar ook landen die kandidaat zijn voor de EU zoals Macedonië, Montenegro, Servië en Turkije.

De huidige voorzitter van de CER is Crister Fritzson, de president-directeur van het Zweedse spoorbedrijf SJ. Naast Roger van Boxtel bestaat het bestuur van de CER verder uit onder andere Richard Lutz, president-directeur van Deutsche Bahn en Guillaume Pepy, president directeur van het Franse SNCF.

  • Roger van Boxtel (NS) en Sophie Dutordoir (NMBS) in bestuur organisatie van Europese Spoorwegmaatschappijen (CER).

Een reactie plaatsen

css.php