Rover kiest Walter Etty als nieuwe voorzitter

Rover kiest Walter Etty als nieuwe voorzitter

Zaterdag 26 mei kiest Reizigersvereniging Rover op de Algemene Ledenvergadering een nieuwe voorzitter. Vanuit het bestuur is Walter Etty voorgedragen, er zijn geen tegenkandidaten. Huidig voorzitter Arriën Kruyt vertrekt na acht jaar wegens het verstrijken van de maximale zittingstermijn.

Walter Etty werkt onder meer als organisatieadviseur bij Andersson Elffers Felix (AEF). Hij kent de wereld van de overheid en van het OV heel goed. Hij is diverse malen betrokken geweest bij adviestrajecten voor de ondernemingsraad van NS en hij was voorzitter van het door Rover geïnitieerde project Samen op Reis. Tussen 1978 en 1990 was Walter Etty wethouder van financiën van Amsterdam.

Volgens de reizigersorganisatie treedt de nieuwe voorzitter aan in een roerige tijd voor Rover: de veranderende maatschappij en dalend ledental van Rover plaatst de vereniging aan de vooravond van een noodzakelijke transitie. Het algemeen bestuur verwacht samen met de beoogde nieuwe voorzitter van het transitieproces een succes te kunnen maken. De voorzitter wordt benoemd voor de periode van één jaar; daarbinnen moet het transitieproces voltooid worden.

• Nieuwe voorzitter Walter Etty geeft leiding aan het transitieproces bij Rover.

Een reactie plaatsen

css.php