Rover: “Print actietreinkaartjes gratis uit op het station”

Rover: “Print actietreinkaartjes gratis uit op het station”

Biedt reizigers aan om actietreinkaartjes gratis op het station uit te printen. Die oproep doet Rover aan NS in een reactie op het besluit de actiekaartjes voortaan alleen als e-ticket aan te bieden. Hierover komen veel klachten bij Rover binnen.

Veel reizigers wachten er op: de acties met voordelige dalurentreinkaartjes bij winkels als Kruidvat en Albert Heijn. Vanaf heden worden deze kaartjes niet meer aangeboden als wegwerpchipkaart, maar als e-ticket. Honderden reizigers klaagden al bij Rover over de nadelen van deze omschakeling. Zo moet de voordeelreiziger nu tijdens de spits de trein verlaten, waar voorheen nog de reis in de spits mocht worden afgemaakt wanneer tijdens de daluren was ingecheckt. Ook moet bij het e-ticket vooraf een reisdatum worden vastgelegd.

Veel reizigers klagen over het feit dat zij zelf de nieuwe actietickets moeten uitprinten: juist in een tijd van toenemende digitalisering heeft niet iedereen nog een printer in huis. Aanvankelijk meldde NS op Twitter dat het e-ticket ook geldig is als digitaal kaartje op de smartphone. Maar in de actievoorwaarden staat echter dat uitprinten wel degelijk verplicht is. Vanwege de ontstane onduidelijkheid vraagt Rover aan NS om de e-tickets gratis te printen aan de stationsbalie. Normaliter kost deze service €1.

“Voor ons en reizigers is het van belang dat ‘Kruidvatkaartjes’ zorgen voor meer reizigers en meer gebruik van de trein”, schrijft Rover-directeur Freek Bos aan NS. Rover heeft NS daarom gevraagd om gebruikers van voordeeltreinkaartjes voldoende keuzemogelijkheden te bieden en de voordeelkaartjes zowel als e-ticket, als mobiel kaartje en als product voor de OV-chipkaart uit te geven.

  • Rover: ‘Reizigers moeten actiekaartjes gratis kunnen printen aan de stationsbalie.’

Een reactie plaatsen

css.php