Schiphol wijzigt parkeeraanbod per 1 oktober

Schiphol wijzigt parkeeraanbod per 1 oktober

Amsterdam Airport Schiphol heeft haar nieuwe parkeerproducten bekend gemaakt. Met het verdwijnen van de parkeergarage P2, is de luchthaven op zoek gegaan naar alternatieven om iedereen een goede parkeerplek te kunnen bieden.

Schiphol heeft meer ruimte nodig om de groei van het aantal passagiers en vliegtuigbewegingen op te kunnen vangen. Daarom wordt er begonnen met de bouw van een nieuwe pier en een nieuwe terminal. Om ruimte te maken voor deze bouwwerkzaamheden, zal parkeergarage P2 verdwijnen. Per 1 oktober 2017 komen hiervoor nieuwe én bestaande parkeeroplossingen in de plaats.

De capaciteit van parkeergarage P1 wordt uitgebreid door een aanbouw naast het Hilton hotel. De parkeerduur wordt beperkt tot maximaal 48 uur, want ook voor halen en brengen moet je voortaan in parkeergarage P1 zijn. Short Stop parking verdwijnt. Voor iedereen die langer dan 48 uur wil parkeren, maar toch vlakbij de terminal wil in- en uitstappen, is P6 Valet Parking de juiste keuze. Dit nieuwe product op slechts 2 minuten lopen van de terminal, komt vooraan in de P1 garage, waar nu Short Stop Parking en Holiday Valet Parking worden afgehandeld. Het is een betrouwbare en snelle parkeeroplossing. Een videostraat legt de auto bij binnenrijden vast. Na het afgeven van de sleutel wordt de auto door Schiphol-personeel op een afgesloten terrein op de luchthaven met camerabewaking geparkeerd.

Aan P3 Lang Parkeren verandert naast de naam (voorheen Smart Parking) niets. Het blijft de meest voordelig plek om te parkeren voor drie dagen of langer. De auto kan in de parkeergarage of op het terrein worden geparkeerd. Er rijdt elke 10 minuten een snelbus die reizigers 24/7 van en naar de terminal brengt. Met het nieuwe parkeeraanbod, veranderen per 1 oktober ook de routes en bewegwijzering op Schiphol. “De nieuwe P6 Valet Parking is straks te bereiken via de Schiphol Boulevard, die verbreed wordt en ook een nieuwe afrit krijgt,” aldus Dieme Ketel (in TravelPro) die trots is op wat hij met zijn team heeft gerealiseerd. “Het was een uitdagende legpuzzel, die in relatief korte tijd gelegd moest worden. Maar de puzzel zit echt goed in elkaar.”

Een reactie plaatsen

css.php