Start derde editie Fiets Telweek: groter dan ooit!

Start derde editie Fiets Telweek: groter dan ooit!

Maandag 18 september gaat de derde editie van de Nationale Fiets Telweek van start, het grootste fietsonderzoek van Nederland. Van 18 tot en met 24 september wordt gemeten hoe Nederland zich op de fiets verplaatst, met welke snelheid, op welke tijdstippen, met hoeveel tegelijk en waar de grote vertragingen zitten. Dit jaar is het ook mogelijk om routes te beoordelen en ervaringen te delen.

Dit jaar biedt de vernieuwde Fiets Tel-app de mogelijkheid om nog meer te weten te komen over de gereden ritten. Deelnemers kunnen nu ook persoonlijke ervaringen delen door het beoordelen van fietsroutes. En zo bijdragen aan bijvoorbeeld een veiliger en comfortabeler fietsnetwerk. Opdrachtgevers geven bij de organisatie van de Fiets Telweek aan welke (knel)punten deelnemers kunnen beoordelen. Deze verrijking van de opgehaalde data levert een nog completer beeld op van de situatie.

Deelnemers die gebruik maken van deze ‘actieve modus’, krijgen hiervoor een uitgebreider dashboard in de app waarop ze ook informatie over hun eigen ritten kunnen inzien en terugzien. Maar dit hoeft niet, mensen kunnen ook gewoon meedoen en tellen zoals voorheen; de app begint automatisch met meten als de deelnemer op de fiets stapt.

Meten is weten én verbeteren. Hoe meer deelnemers, hoe meer waardevolle informatie. Daarom roepen de organisatie van de Fiets Telweek en de deelnemende regio’s alle fietsers in Nederland op zich aan te melden. Download de Fiets Tel-app en deel het ook met je vrienden! Op 18 september begint de app het persoonlijke fietsgedrag te meten. Deelnemers maken bovendien kans op één van de 50 Rains-jassen, één van de 5 Garmin-fietscomputers of een Batavus Brite E-go. Kijk voor meer informatie op: www.fietstelweek.nl.

Dit jaar zijn de opdrachtgevers van de Fiets Telweek: provincie Utrecht, provincie Gelderland, provincie Noord-Holland, provincie Noord-Brabant, provincie Overijssel, provincie Flevoland, Metropoolregio Rotterdam Den Haag, provincie Zuid-Holland, Vervoerregio Amsterdam, gemeente Amsterdam en het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

  • Fiets Telweek gaat op 18 september van start.

Een reactie plaatsen

css.php