Stint-producent inmiddels failliet

Stint-producent inmiddels failliet

De fabrikant van de Stint is inmiddels bankroet. Maandag heeft het bedrijf van de elektrische bolderkar het faillissement aangevraagd bij de rechtbank. Dat vertelde eigenaar Edwin Renzen in een interview met RTL Nieuws en de Volkskrant.

Volgens Renzen was vorige week vrijdag voor hem duidelijk dat het zo niet langer meer ging. “Ik heb naar de cijfers gekeken: er komt al weken niets meer binnen. En er gaat alleen maar geld uit, alleen maar meer. Extra kosten, geen inkomsten. We hebben nog net de salarissen er een keer uit kunnen persen. Maar dit is niet vol te houden.”

Het voertuig kwam negatief in het nieuws toen een Stint onder een trein terechtkwam op een overweg in Oss. Daarna werd het voertuig voorlopig niet meer op de weg toegelaten.

Minister Cora van Nieuwenhuizen nam haar besluit op basis van voorlopig onderzoek van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), politie en het NFI (Nederlands Forensisch Instituut) naar de veiligheid van de elektrisch aangedreven kar.

Renzen is het nog altijd niet eens met dat besluit en vindt dat het bedrijf geen kans heeft gekregen. “De Stint is niet onveilig. We weten nog niet wat de oorzaak van het ongeluk in Oss is.” Hij neemt het vooral ILT kwalijk. “In de bijna 7 jaar dat de Stint op de weg is, hebben we geen enkele inspectie gehad. Niets. Niemand heeft ooit gezegd wat er beter kon of moest. Niemand. Als je dat kapotmaken noemt: ja.”

“De rek is eruit”, aldus Renzen tegenover RTL Nieuws. Ook een doorstart heeft volgens hem geen zin. “Het is schroot. Daar heb je recyclebedrijven voor. Daar zijn er al genoeg van.”

• Fabrikant Stint vroeg faillissement aan.

Een reactie plaatsen

css.php