Straatsburg schaft Alstom’s Aptis aan

Straatsburg schaft Alstom’s Aptis aan

Alstom heeft de eerste bestelling ontvangen voor zijn 100% elektrische bus, de Aptis, van het transportbedrijf CTS in Straatsburg (Communauté des Transports Strasbourgeois). Het betreft een contract voor 12 Aptis, elk 12 meter lang en voorzien van drie deuren. Deze Aptis-bussen zullen de eerste elektrische bussen zijn die het wagenpark van CTS versterken.

Dankzij het innovatieve ontwerp biedt Aptis een ongeëvenaarde passagierservaring. Het afzetsysteem voor perfecte uitlijning met de stoep, de volledig lage en volledig vlakke vloer en brede dubbele deuren zorgen voor een goede doorstroming en gemakkelijke instap voor mensen met beperkte mobiliteit en kinderwagens. Uitgerust met grote ramen over de gehele lengte, biedt Aptis 25% meer uitzicht dan een standaardbus en ook is er een achter-zitgedeelte met panoramisch uitzicht op de stad.

“We zijn erg trots op deze eerste bestelling voor Aptis, onze 100% elektrische mobiliteitsoplossing,” zei Jean -Baptiste Eyméoud, president van Alstom in Frankrijk. “Aptis is ontworpen door de Alstom-teams in de Elzas. We zijn erg blij met het vertrouwen dat de CTS ons heeft geschonken.”

De door Straatsburg bestelde voertuigen zijn ontworpen voor langzaam laden, ‘s nachts in het depot. Aptis is ook beschikbaar voor opladen aan het einde van elke lijn wanneer dat nodig is, met behulp van verschillende oplossingen (SRS of opladen via de top).

Sinds het prototype in maart 2017 werd gepresenteerd, zijn meer dan 40.000 kilometer onder reële bedrijfsomstandigheden afgelegd door vier testvoertuigen in Frankrijk en elders in Europa. Deze proeven hebben het mogelijk gemaakt om de kenmerken van Aptis, geïnspireerd door de tram, in een nieuwe context te testen. Aptis won de Innovation Award op de Busworld-beurs in 2017. Het ontving ook het officiële certificaat Origine France Garantie in januari 2019; dit certificaat garandeert dat meer dan 60% van de toegevoegde waarde van Aptis Frans is.

  • CTS in Straatsburg bestelde 12 12 m. lange Alstom Aptis.

Een reactie plaatsen

css.php