Succesvolle zomerstart voor FlixBus in de BeNeLux: ruim 850.000 reizigers  sinds april

Succesvolle zomerstart voor FlixBus in de BeNeLux: ruim 850.000 reizigers sinds april

FlixBus startte met succes zijn zomerseizoen in de BeNeLux. Sinds april zijn 850.000 passagiers via België, Nederland en Luxemburg gereisd. Dat is ruim 50% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Tijdens feestdagen werden in verband met de grote vraag tientallen extra bussen evenals dubbeldekkers in plaats van enkeldekkers ingezet. Ook nieuwe verbindingen naar Zuid-Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Oost-Europa zijn nu al regelmatig volgeboekt. Sinds juni zit een deel van het FlixBus Team direct in Amsterdam – aangestuurd door de nieuwe managing director BeNeLux Jesper Vis en bestuurt vanuit daar de Benelux markt.

Tijdens Pasen, Pinksteren en Hemelvaart werden vanwege de enorme vraag tientallen extra bussen of dubbeldekkers in plaats van enkeldekkers ingezet. Vooral op de routes Amsterdam – Brussel (normale dienstregeling 16 keer per dag) of Brussel – Parijs maar ook op de route Amsterdam – Zürich (onder meer via Luxemburg, Luik en Straatsburg) was de vraag naar zitplaatsen groot. Toekomstig zullen op deze routes ook de reguliere frequenties worden verhoogd.

Jesper Vis, FlixBus Managing Director Benelux: “Ten tijden van grote vraag hebben we door onze samenwerking met regionale bus partners de mogelijkheid om flexibel dubbeldekkers in plaats van enkeldekkers en extra bussen in te zetten. Op die manier kunnen we voor iedereen die op een traject wil reizen een FlixBus-rit mogelijk maken.”

Op 6 juli starten nieuwe verbindingen vanaf Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam via het Roergebied naar Frankfurt. Ook vanaf België starten er nieuwe routes in juli: Vanaf Brussel of Brugge gaat het nu ook rechtstreeks naar Parijs, Noord-Frankrijk en naar Bretagne. De kort geleden gelanceerde lijnen vanaf de Benelux naar Zuid-Duitsland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Oost-Europa zijn al zeer succesvol gebleken. Vooral Belgisch en Nederlands Limburg profiteren voor de eerste keer van een goede aansluiting aan de buurlanden.

Vis: “Door onze online- en klantgerichte aanpak – bijvoorbeeld de app met actuele route-info’s of wifi in de bussen – hebben we een voormalig stoffig product weer hip gemaakt. Dat werpt nu zijn vruchten af: In 2017 zal FlixBus Benelux voor het eerst winstgevend zijn. Ook volgend jaar zullen we verder uitbreiden.”

  • Dubbeldekkers in plaats van enkeldekkers : FlixBus verwacht winstgevende BeNeLux-exploitatie in 2017.

Een reactie plaatsen

css.php