Taxiplan minister Smet bijft bij sommige Brusselse taxichauffeurs voor onrust zorgen

Taxiplan minister Smet bijft bij sommige Brusselse taxichauffeurs voor onrust zorgen

Eergisteren om 09.00 uur hebben zo’n 200 Brusselse taxi’s zich verzameld bij het Brusselse Noordstation. Een afvaardiging van de chauffeurs werd ontvangen door de directie Taxi’s van Brussel Mobiliteit. Daarna reden de taxi’s om 11.00 even verderop, naar het kabinet van Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet. Volgens de woordvoerder van politiezone Brussel-Noord, ging het toen nog slechts veertig taxi’s, maar dat het verkeer geblokkeerd zat tussen het Noordstation en het Noordplein.

Brussel Mobiliteit stuurde maandag een infobrief aan de taxichauffeurs waarin ze het taxiplan uitlegde. De demonstratie van gisteren – de tweede al na het bekend worden van Smet’s plannen – was daar een onmiddellijke reactie op. Daarom beloofde de directie Taxi’s om nóg een brief te sturen waarin ze uitlegt dat het taxiplan niet meer dan een ontwerp is.

“We hebben de indruk dat de administratie een politiek kabinet is”, vertelde Khalid Ed-Denguir aan De Standaard. Hij is voorzitter van de nogal militante Belgische Taxifederatie (FeBeT). “We hebben de indruk dat de verantwoordelijken een plan willen doorduwen zonder overleg. Er bestaat een raadgevend comité waarin het taxiplan besproken kan worden.” De andere partijen – waaronder het Gemeenschappelijk Front met onder andere de vakbonden en de taxiorganisatie GTL – schortten het laatste overleg met de minister op en stuurde hem in plaats daarvan een brief.

De taxiplannen werden tijdens de conferentie Taxi & Mobility Update 2017 (op 4 en 5 mei) ook toegelicht door minister Smet. Zijn presentatie – in het Engels – is hier te vinden: http://www.mobilityintell.com/wp-content/uploads/2017/05/pascal-TAXIPLAN_EN.pdf

  • Een deel van de Brusselse taxisector blijft onrustig.

Een reactie plaatsen

css.php