Taxi’s vervoeren 150.000 festivalbezoekers van Tomorrowland

Taxi’s vervoeren 150.000 festivalbezoekers van Tomorrowland

Tomorrowland is een belangrijk event op de Belgische en internationale festivalkalender dat elk jaar wordt gehouden in het Vlaamse Boom. Dit jaar speelde ook de taxisector een belangrijke rol in de mobiliteit van de bezoekers. Ruim 500 Vlaamse taxi’s (om precies te zijn 507) hebben speciale toelatingen gekregen van de lokale overheid en van de festivalorganisatoren om passagiers op te pikken op centrale taxistandplaatsen, die voor de gelegenheid werden ingericht.

De taxi’s brachten de festivalbezoekers van Tomorrowland na afloop van de feestelijkheden naar hun bestemming zonder door de voetgangerszone te rijden. Enkele niet toegelaten vervoerders die dit niet correct naleefden vorig weekend, werden onmiddellijk tegengehouden door de politie en de taxibedrijven vinden dergelijke controles op onofficiële taxi’s juist zeer positief.

“Nooit eerder was alles zo goed aangeduid als dit jaar en daardoor worden de richtlijnen ook bijzonder goed nageleefd door de taxichauffeurs en de festivalbezoekers die de taxi willen nemen. Opvallend was dat veel jongeren samen een taxi deelden”, stelt Koen Van Oorschot, voorzitter van de Antwerpse Provinciale Taxi Unie (APTU).

Het geheel werd mooi omkaderd door de organisatoren van Tomorrowland en van de Antwerpse Provinciale Taxi Unie, die voor elk van de weekenddagen speciaal een 10-tal stewards hebben voorzien aan de taxistandplaats. Die hielpen bij het begeleiden en laten instappen van de festivalbezoekers waardoor alles vlot kan verlopen.

“Op basis van de gegevens van het eerste weekend, verwacht men dat de taxi’s dit jaar een recordaantal 150.000 passagiers vervoerd zullen hebben van en naar het festival van Tomorrowland. Het lijkt erop dat jonge feestvierders zich meer en meer bewust worden van het gegeven dat drinken en rijden niet samengaan. Als taxisector kunnen wij dit alleen maar toejuichen”, aldus Pierre Steenberghen, Secretaris Generaal van de Nationale taxifederatie GTL.

  • Enkele van de Vlaamse taxi’s die maar liefst 150.000 festivalgangers naar en van Tomorrowland vervoerden.  

Een reactie plaatsen

css.php