Test in september: elke woensdag 6 Intercity’s per uur Amsterdam – Utrecht – Eindhoven

Test in september: elke woensdag 6 Intercity’s per uur Amsterdam – Utrecht – Eindhoven

NS en ProRail gaan vanaf 6 september iedere woensdag testen met zes intercity’s per uur tussen Amsterdam, Utrecht, Den Bosch en Eindhoven. Dat betekent dat reizigers tussen deze steden elke tien minuten met een Intercity kunnen reizen. Dat maakten Pier Eringa (ProRail) en Roger van Boxtel

(NS) bekend op de Dag van de Rail. Deze testen zijn een essentiele voorbereiding op de nieuwe dienstregeling in december, wanneer treinreizigers op dit traject elke dag kunnen kiezen uit zes treinen per uur. Achter de schermen brengt de uitbreiding van het aantal treinen grote veranderingen met zich mee. Tot aan de start van de nieuwe dienstregeling is de woensdag daarom 14 keer ‘testdag’. De extra treinen en de gewijzigde vertrektijden zijn vanaf half augustus te vinden in de reisplanner.

Rover is er niet echt happy mee: “NS en ProRail hebben aangekondigd dat zij vanaf september elke woensdag een tienminutendienst met Intercity’s tussen Eindhoven en Amsterdam zullen testen. Reizigers zullen daardoor elke woensdag een andere dienstregeling treffen dan normaal, ook buiten het testgebied. Gebruikers van Sprinters, Intercity’s en de ICE moeten er rekening mee houden dat hun trein op woensdag eerder of later kan vertrekken en dat sommige aansluitingen mogelijk vervallen.”

“Als NS en ProRail menen dat het vooraf testen van een kritieke dienstregelingwijziging noodzakelijk is, zal Rover dat niet tegenspreken. We zien immers niet graag grote aanloopproblemen. Maar was eerder testen niet beter geweest, zodat er meer tijd was voordat de nieuwe dienstregeling start? Bovendien was dan de drukste periode van het jaar ontzien.”

“We vinden dat NS en ProRail veel vragen van het aanpassingsvermogen van met name de dagelijkse reizigers, met 28 verandermomenten tot het eind van het jaar. Reizigers moeten hierover heel goed worden geïnformeerd. We kunnen niet voorspellen hoe reizigers zullen reageren op deze rol in een NS/ProRail-testomgeving. Een deel zal wellicht begripvol reageren, maar er zullen vast ook reizigers zijn die tureluurs worden van de wispelturige NS-dienstregeling.”

“Een supermarkt zal het niet snel in zijn hoofd halen om een deel van de producten elke woensdag in andere schappen te leggen dan op andere dagen van de week, met de oproep: ‘Voor een nóg betere winkelervaring in de toekomst. Raadpleeg dagelijks uw winkelindelingsplanner.’”

  • Rover is alvast niet happy met NS/ProRail’s ‘testwoensdagen’.

Een reactie plaatsen

css.php